Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τέσσερα πρόσωπα – γρίφοι για τον Αντώνη Σαμαρά

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεν κρύβει τη δυσφορία του ο πρωθυπουργός προς όσους τον πιέζουν για να μάθουν τι σκέφτεται να κάνει με τους κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, Γιάννη Βρούτση, Κωστή Μουσουρούλη και Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει. Στελέχη, κομματάρχες, βουλευτές και κομματοπαραγονταραίοι έχουν πέσει με «τα μούτρα» πάνω σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού προσπαθώντας να επηρεάσουν τις επιλογές προσώπων εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το "Newsbomb.gr" υπάρχουν συγκεκριμένοι βουλευτές της ΝΔ που θα ήθελαν πολύ να υπουργοποιηθούν ή να διατηρήσουν στην κυβέρνηση του υπουργικούς θώκους τους, αλλά αποτελούν «κόκκινο πανί» για τον Σαμαρά. Πρόκειται για τρία στελέχη που για διάφορους λόγους εξέφρασαν ηγετικές φιλοδοξίες σε ανύποπτες στιγμές. Υπάρχει κι ένας ακόμα υπουργός που αναμένεται να «θυσιαστεί» εξαιτίας της επιμονής που δείχνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών για να προκαλέσει την ενόχληση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και ορισμένων προσώπων της εμπιστοσύνης τους που τρέμουν στην ιδέα ότι θα γίνει πολιτικός προϊστάμενός τους.
Είναι οι:
Άρης Σπηλιωτόπουλος: Παρά τις έμμεσες εκκλήσεις που στέλνει από καιρό εις καιρό στον Σαμαρά να τον υπουργοποιήσει, φαίνεται πως ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα παραμείνει με εντολή του Πρωθυπουργού στο... «κομματικό ψυγείο». Το περιβάλλον Σαμαρά φέρεται να χρεώνει στον κ. Σπηλιωτόπουλο «συνεχείς κολωτούμπες» αναλόγως του «που φυσάει ο άνεμος», όπως χαρακτηριστικά έλεγε άνθρωπος κοντά στον Πρωθυπουργό τις προάλλες. Ο Σαμαράς θεωρεί ότι ο Σπηλιωτόπουλος δεν είναι «στέλεχος που μπορεί να εμπιστευτεί» καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών έχουν διαρραγεί από την εποχή που ο Άρης «πούλησε» τον Σαμαρά για να στηρίξει Ντόρα.
Γιάννης Βρούτσης: Η θητεία του στο υπουργείο Εργασίας δεν κρίνεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ως ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς του χρεώνουν προβλήματα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων αλλά και αντιμετωπίσει με καινοτόμες ιδέες την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. Ο Σαμαράς φέρεται όμως να είναι επιφυλακτικός απέναντι στον κ. Βρούτση, καθώς όπως λένε «τα μυαλά του υπουργού έχουν πάρει αέρα...» ενώ του προσάπτουν... ηγετικές φιλοδοξίες (καλά ακούσατε!) γεγονός που κάνει πολλούς να θεωρούν τον κ.Βρούτση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την κομματική του ανέλιξη και λιγότερο για την δουλειά του στο Υπουργείο.
Κωστής Μουσουρούλης: Δεν λέει άδικα ο λαός ότι «το πολύ Κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς». Αυτό συμβαίνει με τον κ. Μουσουρούλη, ο οποίος μονίμως φέρεται να πείθει τους εφοπλιστές να συμμετάσχουν στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης αλλά μένει στις διαβεβαιώσεις. Παράλληλα, η θητεία του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκτός από τις απεργίες και τον οικονομικό μαρασμό των ακτοπλοϊκών εταιρειών δεν χαρακτηρίστηκε από... «μεταρρυθμιστικό οίστρο». Στα μειονεκτήματα του Χιώτη υπουργού προστίθεται η τάση που έχει να λέει ποιους εφοπλιστές έχει φίλους ενώ μαζί του φέρεται να δυσφορεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης διότι δεν φαίνεται να καταλαβαίνει πώς πρέπει να καθοριστεί ένα σύγχρονο πλαίσιο εμπορευματικών μεταφορών και Logistics.
Πάνος Παναγιωτόπουλος: Στο Μαξίμου τον χαρακτηρίζουν «καλό στρατιώτη» ενώ σχολιάστηκε έντονα η έφεσή του μπροστά στις κάμερες όταν βγήκε από τη σύσκεψη της Πέμπτης. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «παραμένων» στον υπουργικό θώκο, όπως οι παλιοί στρατιώτες στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, αλλά αν τελικά επιμείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να αναλάβει και το υπουργείο Εξωτερικών μάλλον θα αποχωρήσει. Ο λόγος είναι προφανής. Αφ' ενός ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει πως αναγνωρίζει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στο πρόσωπό του ο κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα τον μετακινήσει στα παλιά του λημέρια, κάτι το οποίο ζητούσαν πολλοί αξιωματικοί. Όπως λέγεται στο Πεντάγωνο, ο κ. Αβραμόπουλος έναντι του κ. Παναγιωτόπουλου άκουγε αλλά και αντιλαμβανόταν τι ζητούσαν και τι έλεγαν οι στρατιωτικοί. Επίσης, πιθανή μετακίνηση του «ατσαλάκωτου» στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης σημαίνει χαράς ευαγγέλια για το ΓΕΣ που τον περιμένει για να κλείσει η υπόθεση με τα αμερικανικά άρματα και να στηθεί χαλύβδινο τείχος στον Έβρο...


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου