Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σοκ και δέος στη ΔΕΗ - Ατελείωτες ουρές με ανθρώπους να κλαίνε για... μια ρύθμιση


Οι εικόνες που καταγράφονται στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, είναι πρωτόγνωρες. Χειρότερες και πιο θλιβερές από κάθε άλλη φορά. Εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να επιτύχουν μια ρύθμιση που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν ή να επανασυνδέσουν το ρεύμα στο σπίτι τους. 

Μια γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα προσπαθεί να τους εξηγήσει πως αν δεν της επανασυνδέσουν την ηλεκτροδότηση δε θα μπορέσει να επιβιώσει...



Άνθρωποι που κλαίνε για να πετύχουν μια ρύθμιση, που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το ρεύμα στο σπίτι τους. Ουρές ταλαιπωρίας, θλίψης και αγανάκτησης, οι οποίες περιγράφουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε νέα διαμαρτυρία στην Πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι από ''Πολίτες κατά του Χρέους'' σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος, οι οποίες συνεχίζονται όπως φαίνεται σε αμείωτο βαθμό. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "Πολίτες κατά του Χρέους" αναφέρει:

"Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ Ηρακλείου στο Τσαλικάκι, με αφορμή τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη συνάντηση με το αρμόδιο διευθυντή της επιχείρησης δόθηκε η ενημέρωση ότι καθημερινά δίνονται 500 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης στο νομό Ηρακλείου, στοιχείο που αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ τόνισαν ότι πλέον η διάσταση που παίρνει το πρόβλημα είναι στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ζήτησαν να μη γίνονται ανεξέλεγκτα και απροειδοποίητα οι διακοπές. 

Τόνισαν ότι δεν αρκεί μόνο να ενημερώνεται ο οφειλέτης για τη διακοπή (σήμερα δεν υπάρχει καν αυτή η ενημέρωση) αλλά και να κρίνεται η οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, δηλαδή να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ανεργία, ασθένεια κλπ)

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ επειδή οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δήλωσαν αδυναμία να διαθέσουν προσωπικό προς ενημέρωση των οφειλετών, έθεσαν, στη διάθεση της επιχείρησης, εθελοντές. 

Παράλληλα ζήτησαν μέχρι να υπάρξει η σχετική συνεννόηση για τη δημιουργία αυτής της ομάδας εθελοντών, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. 

Ο αρμόδιος διευθυντής απάντησε ότι θα συζητήσει με τους προϊσταμένους του, τα αιτήματα και την ερχόμενη Πέμπτη (13/6) θα γίνει νέα συνάντηση.

Παράλληλα με τη συνάντηση αυτή, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/6/2013 και ώρα 08:00, μπροστά στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι με αίτημα να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες και απροειδοποίητες διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη έγιναν διακοπές σε 178 συνδέσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια διακοπή σε ασθενή σε οξυγονοθεραπεία του οποίου κινδύνευσε η ζωή.

Τέλος, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ, ζήτησαν η συμπεριφορά των υπαλλήλων και η αντιμετώπιση των πολιτών, που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ, για ρυθμίσεις, διακανονισμούς κλπ να είναι η πρέπουσα, καθόσον υπάρχουν μαρτυρίες περί του αντιθέτου, γεγονός που δε συνάδει με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας."

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου