Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Άναψε φωτιές η ομιλία Βορίδη

Άναψε φωτιές η ομιλία Βορίδη
Άναψε φωτιές η ομιλία Βορίδη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ το Σάββατο το πρωί.
"Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Αυτές οι δύο προτάσεις του ήταν αρκετές για να ξεσηκωθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και μπορεί η Ιπποκράτους να μην εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος απαντούν στον κ. Βορίδη, χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαιτέρως σκληρές εκφράσεις.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς σχολίασε τις δηλώσεις του ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, γράφοντας στο Twitter:
"Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντώνη Σαμαρά" .
"Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα", πρόσθεσε. 
Δήλωση για το θέμα έκανε και η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι "το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου  και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα".
"Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι  λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν  αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια", σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Σκληρή ήταν και η απάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη. "Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα", έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Twitter, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Στον Μάκη Βορίδη απάντησε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων : "Η δεξιά που υπηρετήσατε  εσείς σε όλες της τις εκφράσεις  είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρετησης των φαυλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της καταρευσης".

"Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολυ προσεκτικοί. Η ασεβειες και οι απρεπειες, ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιας παράταξης που εξεθρεψε, γκοτζαμανηδες, και υπονομευτες της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής", επεσήμανε ο κ. Καρχιμάκης. Διαβάστε αναλυτικά όλη τη δήλωση του

Τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχολίασε και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά. 

"Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε...." έγραψε στο Twitter η κυρία Κοππά.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου