Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δύο μυστικές συναντήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου

Δύο μυστικές συναντήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου
Δύο μυστικές συναντήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης


Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να έχουν συναντηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δύο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνεται καμία από τις δύο.
Παράλληλα τα επιτελεία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να ετοιμάσουν την λίστα της νέας κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα αύριο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθούν στο Μαξίμου – μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες- προκειμένου να συμφωνήσουν στα βασικά σημεία της νέας προγραμματική συμφωνίας η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, καθώς πιέζουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για να συσταθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, όπως ανέφερε από χθες το Real.gr θα είναι αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει αρκετές «καραμπόλες» καθώς ο Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας.

«Μάχη» γίνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς το επιθυμούν και τα δύο κόμματα. Ο Α. Σαμαράς επιθυμεί να τοποθετήσει τον Χ. Αθανασίου και ο Ευ, Βενιζέλος θέλει να βάλει εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως πηγαίνει η Φ. Γεννηματά.

Ο Πρωθυπουργός ήταν από το πρωί στο Μαξίμου και είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να συζητηθούν τα ονόματα εκείνα που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση.

Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση καθώς ο Α. Σαμαράς την Τετάρτη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής. Θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή ξεκινάει στο Ταε κβο ντο το συνέδριο της ΝΔ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου