Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παπούλιας: Να ξανανοίξει η ΕΡΤ το ταχύτερο.



Με μια βαρυσήμαντη παρέμβαση στο θέμα της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ζητά να ξανανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση το ταχύτερο δυνατόν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό να γίνει το ταχύτερο», απαντούσαν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ερώτηση του protothema.gr για τη θέση του κ. Παπούλια.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας είπε δημοσίως στον κ. Παπούλια ότι δεν μπορεί να επιτρέπει να του συμπεριφέρονται σαν να είναι «κλητήρας» ο οποίος καλείται απλώς να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα.  Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει επίσης την πίστη του ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια».

Με την σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Παπούλιας ζητά να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ, να επανέλθει η εκπομπή του προγράμματος και παραλλήλως να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου