Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ή ΑΠΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ;

ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2000. Τα λαμόγια ολοκληρώνουν το ξεπούλημα των μετοχών που φόρτωναν στους κουτόφραγκους. Η μεγαλύτερη ληστεία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας πριν το μνημόνιο. Πως είναι δυνατόν να βρίσκονται κορόϊδα που να αγοράζουν τις υπερτιμημένες μετοχές – φούσκες δίνοντας πραγματικό χρήμα;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: “ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ”!



Ο Προφήτης της νέας οικονομίας(ΓΠ) και η Πυθία του δείκτη(ΓΣ)

Έτσι για την ιστορία, όσοι άκ0υσαν τότε τον Στουρνάρακαι αγόρασαν τις “υποτιμημένες” μετοχές, μέσα σε μικρό διάστημα έχασαν το 50% της περιουσίας τους. Και όμως ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνον είναι ελεύθερος, αλλά σήμερα καθορίζει τις τύχες της χώρας.

Στο μεσοδιάστημα βέβαια, υμνούσε το μνημόνιο, έκανε προβλέψεις διθυραμβικές για την ανάκαμψη κπ κλπ.

(Τουλάχιστον) 13 χρόνια ψέμματα. Πάντα υπάρχει το τεκμήριο της ανικανότητας. Πως είναι όμως δυνατόν να ανασύρει ο Σαμαράς από την ναφθαλίνη έναν άνθρωπο που αποδεικνύεται ανεπαρκής για να στηρίξει τα συμφέροντα της χώρας; Έναν άνθρωπο που μαθήτευσε και συνεργάστηκε με ανθρώπους που σήμερα είναι υπόδικοι για απάτες απέναντι στην πατρίδα; Μήπως κάποιοι ζηλεύουν το δίδυμο Γιέλτσιν – Τσουμπάις, Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και θέλουν λίγη “δόξα”;

Γνωρίζει ο κύριος Σαμαράς ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε ρίξει μαύρο στον κύριο Στουρνάρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επειδή -συνήθως- το παρελθόν ευθύνεται για το παρόν…. ας δούμε τι έγραφε η εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” [ΦΩΤΟ] την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2000:
“Οι σημερινές αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών, με όποιο δείκτη κι αν συγκριθούν σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι χρηματιστηριακώς υποτιμημένεςδήλωσε χθες στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, από την οποία εγκρίθηκε ο διορισμός του στην θέση τουπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζαςο κ. Γιάννης Στουρνάρας.  Ο μέχρι χθες πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας….”   που ήταν δηλαδή “οικότροφος” στο “βακούφικο” του Γιάννου Παπαντωνίου ….”Προφήτη της Νέας Οικονομίας”,  όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα στην ίδια σελίδα.


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου