Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!

Συμπαθεί τον Κυριάκο η Λαγκάρντ αλλά δεν δίνει παράταση σε απολύσεις!
Το ΔΝΤ βάζει «βέτο» στο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση στις απολύσεις και ζητεί επί πίνακι 14.000 δημοσίους υπαλλήλους
Πάγο στην προσδοκία της κυβέρνησης έχει ήδη βάλει ο Πόλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να δοθεί παράταση στην υλοποίηση της υποχρέωσης της χώρας μας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Παρά την συμπάθεια που αποσπάσει πολύ πριν οριστεί υπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του ΔΝΤ και της τρόικας, οι δανειστές μας είναι κάθετοι στην απαίτησή τους να πεταχτούν άμεσα στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο Σαμαράς έχει επενδύσει πολλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι και... «μάγος». Αν καταφέρει να μεταπείσει τον Τόσμεν να δοθεί παράταση, τότε θα πρόκειται για δική του προσωπική επιτυχία... Και είναι γεγονός ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά πολύ το νέο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Είναι όμως αρκετή μία τέτοια εκτίμηση που του τρέφει, για να καμφθούν οι αντιστάσεις του ΔΝΤ;», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.
Μετά την ΕΡΤ έρχεται κι άλλο λουκέτο
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Newsbomb.gr", οι απαιτήσεις της Τρόικας δεν σταματούν εδώ.
Εκτός από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, η τρόικα ζητά τώρα να κλείσει και δεύτερη ΔΕΚΟ με «αιφνίδιο θάνατο» βάσει της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου η οποία φυσικά δεν έχει ανακληθεί όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ. Στην επίσκεψη της τρόικας την ερχόμενη βδομάδα, οι δανειστές μας θα φθάσουν με πολύ άγριες διαθέσεις καθώς αναμένεται να θέσουν ακόμα και θέμα νέας μείωσης μισθών και συντάξεων με το επιχείρημα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει μείνει πολύ πίσω! Ήδη από χθες αργά το βράδυ διακινούνται πληροφορίες που φέρουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να σκέφτεται σοβαρά τι θα γίνει με την εταιρεία «Ελληνική Αμυντικά Συστήματα» με 996 απλήρωτους εργαζομένους από τις αρχές της χρονιάς, παρότι υπάρχουν ανεκπλήρωτες παραγγελίες ύψους 250 εκατ. ευρώ.


πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου