Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Άδωνις-Μητσοτάκης για τη «βρώμικη» δουλειά

Άδωνις-Μητσοτάκης για τη «βρώμικη» δουλειά
Οι πρώτοι υπουργοί του, που συνάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε αρκετά μαζί τους μετά τη χθεσινή ορκωμοσία της κυβέρνησής του, ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Θέλω ουσιαστικά και εμφαντικά μέτρα από τους δυο σας μέσα σε 15 μέρες» ήταν η οδηγία του πρωθυπουργού στους δύο νέους σε ηλικία αλλά και εμπειρία υπουργούς του.
Στελέχη και των δύο υπουργών που δεν ήταν παρόντα στη συνάντηση Γεωργιάδη – Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά (αλλά γνωρίζουν λεπτομέρειες από την πληροφόρηση που τους έκαναν οι Άδωνις-Κυριάκος μετά τη συνομιλία τους με τον πρωθυπουργό) αποκαλύπτουν στο newsbomb.gr τα εξής:

1. Ο κ. Σαμαράς πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τα μέσα Ιουλίου να έχει πλήρη στοιχεία για απολύσεις 2.000 υπαλλήλων στο δημόσιο (οι άμεσα διαθέσιμοι είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ) και να έχει επίσης στα χέρια του καταλόγους 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς μετάταξη μέχρι το Δεκέμβρη.
2. Πρέπει σταδιακά τους θερινούς μήνες να κλείσουν 9-10 νοσοκομεία τα οποία «καταπίνουν» χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης κάθε χρόνο 20 έως 30 εκατ. ευρώ.
3. Να περιοριστούν τα έξοδα λειτουργίας των νοσοκομείων που θα απομείνουν κατά 30%.
4. Να βρεθεί λύση στήριξης των υπό κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων (κυρίως του ΕΟΠΥΥ) τα οποία ήδη έχουν άδεια ταμεία, με τον κίνδυνο να μην μπορούν να καταβάλλουν συντάξεις τους επόμενους μήνες.

Ήδη οι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης έχουν ενημερωθεί για τα προβλήματα στους τομείς τους και έχουν ξεκινήσει τον άμεσο σχεδιασμό δραστικών μέτρων που θα υλοποιούν τις οδηγίες Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι, όπως μεταφέρεται από ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς εκδηλώνει καθημερινά σχεδόν την απόλυτη δυσαρέσκειά του για τον «αδρανή Μανιτάκη», όπως τον χαρακτηρίζει, και τον αναποφάσιστο Ρουπακιώτη τους οποίους θεωρεί βασικά υπεύθυνους για τις αποτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου