Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ


Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, καθώς εισάγεται προς συζήτηση η τροπολογία του ΚΚΕ με την οποία ζητείται η ακύρωση -και μάλιστα αναδρομικά- τόσο της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όσο και της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τη σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του «Ερρίκος Ντυνάν».
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αναβάλει την ψηφοφορία, καθώς ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος δικαιούται, βάσει του κανονισμού της Βουλής να απορρίψει την τροπολογία χωρίς να τη θέσει σε συζήτηση.
Το ΚΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να ζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για το άρθρο 101 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αν υπάρχει αμφισβήτηση για το αν εισάγεται ή όχι μια τροπολογία σε συζήτηση, τότε ο πρόεδρος ερωτά τη Βουλή που αποφαίνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση και χωρίς συζήτηση.
Το άρθρο 101 του Κανονισμού ορίζει επίσης ότι «αμφισβητήσεις κατά το άρθρο 74 παρ. 5 εδάφιο γ΄του Συντάγματος, αναφορικά με το αν τροπολογία σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου υποβάλλονται από τον αρμόδιο Υπουργό ή γραπτώς από το 1/10 του συνολικού αριθμού των βουλευτών».
Πάντως, το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καταθέσει την ίδια τροπολογία και στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, το οποίο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, την Πέμπτη και αρμόδιος για την αποδοχή ή μη της τροπολογίας είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και είναι πιθανόν να αποδεχτεί την τροπολογία.


πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου