Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πανηγυρίζει για τον ΤΑΠ, αλλά… στήριζε τον ITGI!!

sioufas-kentrinews.gr
Ο πάλαι ποτέ ισχυρός παράγοντας της Δεξιάς, Δ. Σιούφας και γνωστός για την πίστη του στα ιδεώδη του… Καραμανλισμού, είδε φως – με τον ΤΑΠ – κι είπε να μπει κι αυτός. Σου λέει εδώ “μπήκε” ο Βενιζέλος που μέχρι χθες δεν ήξερε – τρόπος του λέγειν- τι είναι αυτός ο αγωγός, γιατί να μην εμφανιστώ κι εγώ που ήμουν κι ένα φεγγάρι υπουργός Ανάπτυξης, Μια μικρή υπενθύμιση μόνο προς τον Σιούφα και σε όσους νομίζουν πως τα γραπτά δεν μένουν:  ως υπουργός Ανάπτυξης στήριζε, με εντολή Καραμανλή, τον αγωγό Τουρκίας – Ελλάδας -Ιταλίας (ITGI), ο οποίος το 2012 αποκλείστηκε από τη Σαχ Ντενίζ για τη διαμετακόμιση του αερίου του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.

Και επειδή τα γραπτά μένουν… πάμε στον Αύγουστο του 2007 για να δούμε τι έλεγε ο Σιούφας. “Η ελληνική κυβέρνηση ήδη έχει προτείνει σχέδιο διακρατικής συμφωνίας στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για τη μεταφορά φυσικού αερίου, ενώ, όπως συζητήσαμε και με τους συναδέλφους, τον κ. Μπερσάνι και τον κ. Γκιουλέρ, είμαστε έτοιμοι και για την υπογραφή τετραμερούς διακρατικής συμφωνίας Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας” δήλωνε και… φούσκωνε σαν διάνος από περηφάνια.
Μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε τα εξής:
«Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η υπογραφή σήμερα εδώ στη Ρώμη της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδος και Τουρκίας αποτελεί σταθμό στις ενεργειακές, οικονομικές και αναπτυξιακές σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών. Η Ιταλία και η Τουρκία αποτελούν για την Ελλάδα στρατηγικούς ενεργειακούς εταίρους. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις, για την υπογραφή το επόμενο διάστημα τετραμερούς διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν και συνεπώς τη μεταφορά ενέργειας από τις χώρες της Ανατολής δια της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ιταλία και την Ευρώπη. Το γεγονός όμως αυτό, έχει ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπρόσωπος της οποίας παρευρέθη στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας.»
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Διαβάστε τι είπε πριν από λίγες ώρες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την αξιοπιστία του πολιτικού ανδρός, ο οποίος προφανώς νομίζει πως όλοι μας έχουμε… κοντή μνήμη.
«Η επιλογή του TAP για τη μεταφορά Αζέρικου φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας προς την Ιταλία και τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός.
Ήταν πάντοτε ισχυρή πεποίθησή μου ότι όσο περισσότεροι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας διέρχονται από τη χώρα μας, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη για την εθνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.
Αυτή την πολιτική εφάρμοσα ως υπουργός Ανάπτυξης στην περίοδο 2004- 2007 ως πολιτική της Κυβέρνησης του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Με αφετηρία την κατασκευή του Ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου που λειτουργεί από το 2007. Από τότε άνοιξε ο δρόμος της ενεργειακής συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν για τη μεταφορά Αζέρικου φυσικού αερίου διά της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την Ιταλία με την υπογραφή του Μνημονίου Ενεργειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού στις 2 Αυγούστου του 2007. Από τότε, κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίεφ μπήκαν οι βάσεις για τη στρατηγική ενεργειακή συνεργασία Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας”.
Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες!

πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου