Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Ο στρατός ανέτρεψε και συνέλαβε τον Μόρσι(BINTEO)

Αίγυπτος: Ο στρατός ανέτρεψε και συνέλαβε τον Μόρσι

Δραματικές ώρες ζει η Αίγυπτος, με τον στρατό να έχει τον έλεγχο της χώρας. Ο νέος Πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Αιγύπτου, είναι ο 68χρονος Άντλι Μασούρ, επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ ο Μόρσι κρατείται στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Μόρσι κρατείται στο υπ. Άμυνας

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε μόνος στο υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο Μόρσι χωρίσθηκε από την ομάδα του και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Άμυνας", δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χαντάντ, αξιωματούχος της αδελφότητας.


Αυτός είναι ο μεταβατικός Πρόεδρος της Αιγύπτου

Ο νέος Πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Αιγύπτου, είναι ο 68χρονος Άντλι Μασούρ, επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Την ανακοίνωση έκανε ο στρατηγός Αμπντέλ φατάχ Αλ Σισί.

ΒΙΝΤΕΟ - Το διάγγελμα του στρατηγού Σίσι

O στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σισί, στο διάγγελμα, προς τον αιγυπτιακό λαό, ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι δεν είναι πια Πρόεδρος της χώρας.
Ενημέρωσε τους πολίτες, ότι ο στρατός είχε ήδη ενημερώσει τον Μόρσι από το απόγευμα ότι δεν είναι Πρόεδρος, ότι  κήρυξε προσωρινή αναστολή του Συντάγματος της χώρας και τόνισε ότι ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου,  Άντλι Μασούρ θα εκτελεί χρέη επικεφαλής της χώρας μέχρι να πραγματοποιηθούν εκλογές, κάτι που όπως τόνισε θα γίνει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Στρατηγός Σίσι, ανέφερε ότι η ομιλία του Μόρσι, το βράδυ της Τρίτης δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του λαού. 
Τόνισε οι "πολίτες μας κάλεσαν να τους προστατέψουμε και να τους υποστηρίξουμε, όχι
να πάρουμε τον έλεγχο" και  κατέληξε ότι ο "στρατός ήταν και θα παραμείνει, μακριά από τα πολιτικά".

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα:

Μόρσι: Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου
Ο ανατραπείς ισλαμιστής Αιγύπτιος ηγέτης Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε –σε ένα μήνυμά του που μαγνητοσκοπήθηκε σε βίντεο λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο–, ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».
«Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου», δήλωσε ο Μόρσι στο βίντεο αυτό, το οποίο είναι κακής ποιότητας, καλώντας παράλληλα το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητά (του)».
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας διέκοψαν χθες το βράδυ την εκπομπή ενός τηλεοπτικού δικτύου που πρόσκειται στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι.
Παράλληλα εργαζόμενοι στο Αλ Τζαζίρα Μομπάσερ Μισρ, ένα δίκτυο που ανήκει μια θυγατρική του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, συνελήφθησαν μετά την μετάδοση από το σταθμό του μηνύματος του Μόρσι.
Σύμφωνα με τον Καρίμ Ελ Ασιούτι, έναν εργαζόμενο στο δίκτυο αυτό, συνελήφθησαν τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι του καναλιού.


 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου