Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη-τρόικας

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη-τρόικας
Νέο ραντεβού Μητσοτάκη-τρόικας



Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το θέμα των 4.000 απολύσεων και την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δημιουργική συζήτηση» την επί 2,5 ώρες συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανείστων και ενημέρωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί.


Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, όσον αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

 πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου