Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ
Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

«Το συνέδριο δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες, ή να λύσουμε προβλήματα μεταξύ μας και διαφορές», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «το συνέδριο άφορα την κοινωνία, τη χώρα που βουλιάζει».

«Αυτή η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι, ότι γίνεται είναι για να μη βγούμε από το ευρώ. Έχουμε δικτατορία στη χώρα που την έχει επιβάλλει η Ε.Ε., η Γερμανία, το ΔΝΤ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι μας», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για τη δικτατορία της Ευρώπης και του ευρώ. Γι αυτή τη φυλακή πολυτελείας που μας έχουν επιβάλλει» ενώ πρόσθεσε ότι « δεν μπορεί να μην ανοίξουμε μετά το συνέδριο μας τη συζήτηση για την ευρωζώνη. Δεν μπορεί να μην μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά και ξεκάθαρα γι' αυτό το θέμα.

«Μια φορά είχα πει για πτώχευση όχι για την Ελλάδα και έγινε χαμός. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους είναι μεγάλη αοριστία. Μιλάμε για διαγραφή χρέους συνολικά», τόνισε, αναφέροντας ότι «έχουμε όπλο τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, τη στάση πληρωμών. Ξεκάθαρα».

«Διαβασα σε ένα σάιτ τίτλο από ένα στέλεχος μας "ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ με όποιους θέλουν". Υπάρχει κανείς που δεν θέλει εδώ να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει όμως να πετάξουμε βαρίδια από το σκάφος, ούτε να βάλουμε τελεσίγραφα και προθεσμίες. Δεν περισσεύει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ απολύτως κανένας. Με συναινέσεις μπορούμε να βγούμε περισσότεροι και όχι λιγότεροι από το συνέδριο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου