Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο Βενιζέλος θέλει να γίνει πολιτικός κηδεμόνας του Σαμαρά!

Ο Βενιζέλος θέλει να γίνει  πολιτικός κηδεμόνας του Σαμαρά!
Με αφορμή την τελευταία κρίση που προέκυψε από τις δηλώσεις Βορίδη, βρήκε αφορμή να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της εξουσίας
Σε εξαιρετικά λεπτές ισορροπίες κινείται η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικεί όλο και περισσότερο ζωτικό χώρο εξουσίας και κυβερνητικής επιρροής από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ακόμα και η τελευταία κρίση που προέκυψε στην κυβέρνηση πέφτει «γάντι» στους πολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο για τις αποστροφές της οργής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται όχι μόνο να εξέφρασε τη δυσφορία του «αρμοδίως» στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά αλλά όπως λέγεται έντονα σήμερα σε υπουργικά γραφεία (και όχι μόνο) είναι αποφασισμένος να καθιερώσει ένα μοντέλο διαρχίας στην κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότερα στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του μόλις 5 - 6% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έχει πει σε στενούς του συνεργάτες ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει έναν αλλά δύο πρωθυπουργoύς. Και ο δεύτερος θα είμαι εγώ!». Δεν είναι τυχαίο ότι λειτουργεί περισσότερο ως δεύτερος πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου και αναλώνεται περισσότερες σε ζυμώσεις προσωπικού πολιτικού ενδιαφέροντος παρά στα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών, ειδικά σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι διπλωμάτες ειρωνεύονταν τον νέο πολιτικό προϊστάμενό τους με αφορμή τη βραδύτατη αντίδραση του ΥΠΕΞ σχετικώς με τις αποκαλύψεις περί των υποκλοπών ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ. «Κατάφερε να μετατρέψει την "ώρα ΠΑΣΟΚ" σε "ώρα Ινδίας" με τον τρόπο κατά τον οποίο αντέδρασε...», σχολίασαν.
Πολιτικός κηδεμόνας
Η πολιτική βουλιμία από τον προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία φαίνεται ότι τον έχει κάνει να πιστεύει ότι στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης θα εξελιχθεί σε έναν δεύτερο πρωθυπουργό που όχι μόνο θα παίρνει αποφάσεις αλλά θα ελέγχει ως πολιτικός κηδεμόνας και τον ίδιο, τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βενιζέλος φροντίζει να διευκρινίζει σε κάθε περίσταση ότι... «εγώ δεν θα γίνω Πάγκαλος». Θυμίζουμε ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου είχε στην πραγματικότητα διακοσμητικό ρόλο αφού δεν του είχαν εκχωρηθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει στο παρασκήνιο ότι δεν θα περιοριστεί να είναι «διακοσμητικό στοιχείο» της κυβέρνησης, κάτι που πολύ σύντομα -όπως προεξοφλείται- θα αποτελέσει την πρώτη πηγή πραγματικής έντασης στην σχέση του με τον κ. Σαμαρά.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου