Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η “παρέα” της Εκάλης και η… πτώση της κυβέρνησης

synomosia_kentrinews.gr.jpg2
Σαββάτο 22 Ιουνίου. Ωρα 10 το βράδυ. Τόπος, Εκάλη. Στη βίλα γνωστού μεγαλοεκδότη – με πολλά οικονομικά προβλήματα- έχουν κληθεί εσπευσμένα, κορυφαίος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, ηγετικό στέλεχος της “υπεύθυνης αριστεράς” και δύο φίλοι τους επιχειρηματίες.
sam_avram_24_kentrinews.gr
Το κύριο μενού της συζήτησης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές,  η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κι ο Αβραμόπουλος. Βασική επιδίωξη όλων η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης με στόχο , είτε τον ασφυκτικό έλεγχό της, είτε την πτώση της, μέσα από μια τεχνητή κρίση. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είχε διευκολύνει τα μάλα τα σχέδια τους. Τώρα έπρεπε να “δώσουν”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, στον Σαμαρά και την κυβέρνηση το τελειωτικό χτύπημα.

Ο εκδότης, κάποια στιγμή, φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι ήρθε η ώρα να περάσουν στην κοινή γνώμη και στο πολιτικό σύστημα, πως ο Αβραμόπουλος: πρώτον τα έχει “σπάσει″ με τον Σαμαρά και δεύτερον ότι είναι “έτοιμος” να δημιουργήσει κρίση κορυφής μη αποδεχόμενος να μπει στην κυβέρνηση, εφόσον ο πρωθυπουργός του άλλαζε υπουργείο και δεν του έδινε την αντιπροεδρία που “ζητούσε”. Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν διέψευσε εγκαίρως τη σχετική φημολογία, θεωρήθηκε από την “εκλεκτή” παρέα ως καλός οιωνός.
Τα ¨παπαγαλάκια” έκαναν καλή δουλειά
Αμ΄ έπος, αμ ΄έργον, έπιασαν δουλειά. Τα μέσα του εκδότη και κάποια “διάσημα” παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, πήραν αμέσως εντολές να μιλούν και να γράφουν για την “κρίση κορυφής” που έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν “καλή δουλειά”. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ακόμη και στην… Ανω Μαγουλίτσα οι κάτοικοι σχολίαζαν την “είδηση”: Ο Αβραμόπουλος, “απαιτεί” να μη φύγει από το ΥΠΕΞ κι αν φύγει και πάει στο Άμυνας θέλει να είναι κι αντιπρόεδρος. Το μήνυμα είχε φτάσει παντού.
Ο Αβραμόπουλος “βάζει″ μπροστά το προσωπικό του συμφέρον και δημιουργεί “πρόβλημα” στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.
Δια των φημολογιών πέρασαν ακόμη ένα μήνυμα: πόσο καλός κι άγιος άνθρωπος είναι αυτός ο Βενιζέλος, ο οποίος ούτε “απαίτησε”  ποτέ να πάει στο ΥΠΕΞ, ούτε έβαλε βέτο να είναι μόνος του αντιπρόεδρος.
Ο “κακός” Σαμαράς φταίει για όλα, ο οποίος ξύπνησε μια ωραία πρωία και είπε: θα “καθαρίσω” πολιτικά τον φίλο και συνεργάτη μου Δημήτρη Αβραμόπουλο, έτσι χωρίς λόγο.
Κάπως έτσι η “παρέα” της Εκάλης έφτιαξε την ιστορία και την “σερβίρισε” στο πόπολο. Απλή και λαϊκή η ιστορία για να συγκινήσει τον “λαουτζίκο”. Ο Σαμαράς όμως, που είναι παλιά καραβάνα της πολιτικής, δεν πείστηκε από το παραμύθι που σερβίρισε η παρέα και κάποια εξωθεσμικά κέντρα. Την ίδια άποψη είχε κι ο Αβραμόπουλος. Και αυτό είπαν και στις πολλές συνομιλίες τους οι δύο πολιτικοί, μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Μάλιστα συμφώνησαν να κρατήσουν μέχρι τέλους, μυστικό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν πολλοί.
Την πάτησε και δη άσχημα ακόμη και σύμβουλος του Μαξίμου ο οποίος διέρρεε, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ότι ο Αβραμόπουλος, από το Λουξεμβούργο που βρισκόταν, (σ΄σ.: την ώρα που τα έλεγε αυτά, σε ρεπόρτερ καναλιού, ο Αβραμόπουλος ήταν στον Πόρο), “τηλεφώνησε” στον πρωθυπουργό και του είπε να μην του “αλλάξει″ υπουργείο.
Οι “μάσκες έπεσαν”
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με το που ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση, έλαβε τέλος η κακόγουστη και εξόχως ύποπτη παράσταση που έδωσαν διάφορα κέντρα σε αγαστή συνεργασία με διάφορους μεγαλόσχημους της πολιτικής ζωής. Ωστόσο, τα “παπαγαλάκια” της δημοσιογραφίας, από κεκτημένη ταχύτητα, συνέχιζαν την εργολαβία που είχαν αναλάβει: μέχρι και σήμερα το πρωί, έλεγαν και ξαναέλεγαν πως για την “κρίση” που δημιουργήθηκε κι ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Δ. Αβραμόπουλος. Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, διέλυσε την σχετική φημολογία και παραπληροφόρηση των ημερών.
Μεταξύ άλλων ο Αβραμόπουλος είπε ότι μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να ανατάξει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα “δίνουμε σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση”, προσθέτοντας πως “στην πρώτη γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς, ακούραστος, αποφασισμένος, μαχητικός, καθημερινά κάνει τη μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η Ελλάδα να βρεθεί στο δρόμο της ανάπτυξης”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Αβραμόπουλος έχουν εντοπίσει το κέντρο που “έστησε” όλη αυτή την ιστορία κι όπως μάθαμε θα “πράξουν τα δέοντα” για τους πρωταγωνιστές. Ειδικά για το στέλεχος της ΝΔ, που συμμετείχε στην συνάντηση.
Τέλος, ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες σχεδιάζει να επισκεφτεί το Πεντάγωνο, για να συνομιλήσει με τον υπουργό Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία.
ΥΓ. Η διαπλεκόμενη “παρέα” της Εκάλης, συχνά πυκνά… συσκέπτεται και σχεδιάζει διάφορα πράγματα που έχουν να κάνουν με τα πολιτικά και κυρίως με τα οικονομικά δρώμενα του τόπου. Μάλιστα ο μεγαλοεκδότης, φανατικός οπαδός της δραχμής, εκτιμά πως  σύντομα η χώρα μας θα χρεοκοπήσει…  Για την ιστορία, στην παρέα κάποτε συμμετείχε και επιχειρηματίας που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού!!

πηγή:kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου