Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των Ευρωπαίων

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των Ευρωπαίων
Οι πιστωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν στην ελάχιστη παραχώρηση

Τα σαφή μηνύματα που εκπέμπουν Βερολίνο και Ευρωζώνη ότι, δηλαδή, δεν θα «χαριστούν» στην Αθήνα, αξιολογεί το Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι οι πιστωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν στην ελάχιστη παραχώρηση. 

Η χθεσινή απόφαση του Euroworking Group να αναβάλει, για δύο 24ωρα έστω, τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης για 80 υπαλλήλους, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και στους σχεδιασμούς του κ. Αντώνη Σαμαρά πως η Ελλάδα θα πρέπει πάση θυσία να εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτουμένων έως την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, αν επιθυμεί να διεκδικήσει ό,τι μπορεί ως προς τη βελτίωση των όρων του προγράμματος.


Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η, μικρής διάρκειας, εμπλοκή με τη δόση επιβεβαιώνει, παράλληλα, τις λεπτές ισορροπίες στις οποίες κινείται το κυβερνητικό σχήμα, καθώς αφενός θα πρέπει να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αφετέρου να εξισορροπήσει την πίεση των βουλευτών. 

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αποδείχθηκε, οι παραχωρήσεις προς τους βουλευτές σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα (σ.σ. κάτοχοι διδακτορικών ή μεταπτυχιακών τίτλων) προκειμένου να υπερψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή, περιόρισαν σημαντικά τη δεξαμενή των διαθεσίμων, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο προαπαιτούμενος στόχος των 4.200 υπαλλήλων. 

Προκειμένου να άρει το αδιέξοδο, η κυβέρνηση καταθέτει εσπευσμένα τροπολογία σήμερα στη Βουλή, με την οποία θα αίρεται η εξαίρεση από την κινητικότητα για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, όσον αφορά τους υπαγόμενους στο υπουργείο Παιδείας υπαλλήλους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

 Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί νέα τροπολογία, με την οποία θα αίρεται η εν λόγω εξαίρεση γενικώς. Η ανατροπή μιας διάταξης που υπερψηφίστηκε προ ημερών προκαλεί αντιδράσεις και, ήδη, στελέχη του Μαξίμου έχουν κινητοποιηθεί προς κατευνασμό των βουλευτών. 

Η νέα τροπολογία έρχεται να προστεθεί σε αυτήν για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, η οποία –παρά τη νέα μορφή της– εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.



πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου