Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Λοβέρδος: Έκανε μεγάλο λάθος ο Βορίδης

Λοβέρδος: Έκανε μεγάλο λάθος ο Βορίδης
Λοβέρδος: Έκανε μεγάλο λάθος ο Βορίδης



"Νομίζω ότι έκανε μεγάλο λάθος και γι’ αυτό προκάλεσε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά πολλών πολιτικών και πολιτών" δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη αναφορικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο πρόεδρος της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" είπε συγκεκριμένα :

"Ήταν απαράδεκτο. Η ιστορία θα αποδώσει ευθύνες και η πολιτική πάντα θα κάνει κριτική. Αλλά σ’ αυτό έχει επί της ουσίας λάθος. Το επί της ουσίας λάθος είναι ότι ξεχνάει πως οι περισσότεροι Έλληνες, μέχρι να υπάρξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν στην κατάσταση της μετεμφυλιακής περιόδου. Μεσαία τάξη ήταν ανύπαρκτη και δημιουργήθηκε από το ’80 και μετά.


Κάθε περίοδος, κάθε πολιτικού, έχει τα καλά και τα κακά της. Αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε στην ιστορία για το ΙΚΑ που κάλυψε το 100% της Ελλάδας, για το ΕΣΥ, για την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Στην παρούσα συγκυρία, που όλοι αναζητούμε στοιχεία ενότητας και συμφωνίας, πώς είναι δυνατόν κάποιοι στη Ν.Δ. να θυμούνται τα σημεία που μας διαφοροποιούν και μας χωρίζουν, κάνοντας αγώνα τοποθέτησης για τις επόμενες ημέρες και τους ενδοκομματικούς συσχετισμούς;



Ερωτηθείς για το αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση στο μέλλον, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι δεν μπαίνει σ’ αυτήν την κυβέρνηση και είπε ότι αυτές οι μέρες του θυμίζουν το καλοκαίρι του 2011. "Είναι λογικό η Ν.Δ. να συσπειρώνει και το ΠΑΣΟΚ να έχει μια μικρή ανάκαμψη, αλλά θα δούμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα από Σεπτέμβριο και μετά. Όσοι ήμασταν τότε στην εμπροσθοφυλακή της κρίσης, έχουμε βιώματα. Λέω ότι η ένταση του Ιουνίου είχε προβλεφθεί. Δεν μπορούσα να ξέρω ότι θα ήταν η ΕΡΤ, αλλά θα ερχόταν κρίση. Το επόμενο είναι η φάση πολιτικής αποσταθεροποίησης. Το απεύχομαι και εύχομαι η κυβέρνηση να πετύχει, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι έχουμε δεύτερο γύρο. Δεν θεωρώ τόσο πιθανό να πάμε σε εκλογές, αλλά μπορώ να σας πω ότι το δεύτερο στάδιο αποσταθεροποίησης το φθινόπωρο – και το έχω συζητήσει και με ανθρώπους που ζουν τα ελληνικά πράγματα απ’ έξω – θα έρθει", σημείωσε.

Παράλληλα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων και αν θα τα ψηφίσει ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε :  "Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του μικρότερου κράτους, έχω ήδη ψηφίσει. Έχουμε πει, όμως, το Νοέμβριο – και η Ν.Δ. – ότι ήταν τα τελευταία μέτρα. Η επαναφορά μέτρων δεν είναι λόγω αναγκών, αλλά λόγω αδεξιότητας, ανημπόριας και έλλειψης θάρρους και τόλμης εκ μέρους των κυβερνώντων και δεν θα τα ψηφίσω. (Δεν θα ψηφίσω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,) όχι. Ό,τι ψηφίστηκε το Νοέμβριο, δίνει την ευκαιρία και στα δύο κόμματα να προχωρήσουν". 



Τέλος, ερωτηθείς για τη χρήση του «Νέα Ελλάδα» στο συνέδριο της Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά, απάντησε ότι δεν φοβάται.  "Καθένας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ως σύνθημα ή ως τίτλο αυτό που έχουμε όλοι οι Έλληνες ως στόχο: μια νέα Ελλάδα. Για τον κ. Σαμαρά, λόγω αυτών των πρακτικών που χρησιμοποιεί ως πρωθυπουργός, μάλλον θα ταίριαζε ως σύνθημα στο κόμμα του ο τίτλος «Παλιά Ελλάδα». Η παλιότερη…", είπε.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου