Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ! ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!"

papak112
Ο πρώην υπουργός  κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μια υστάτη προσπάθεια να αντιστρέψει τα συντριπτικά εις βάρος του στοιχεία μιλώντας για «πολιτική δίωξη» με «προκατασκευασμένο πόρισμα» και για στοχοποίησή του επειδή όπως είπε, «υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο».

Υποστήριξε ότι η περίπτωσή του είναι παρόμοια με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και με του κ. Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε με συναισθηματική φόρτιση ότι «από αυτή την ιστορία δεν έκανα περιουσία... χρέη έχω»!

Επιχείρησε δε να μεταδώσει συναισθηματικό τόνο στην αίθουσα μιλώντας για «ανέντιμη δίωξη» και κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν όχι με βάση το πόρισμα αλλά «με όσα γνωρίζετε για εμένα».

Πέραν αυτών, επισήμανε ότι δεν ήταν αυτός που «έθαψε» την λίστα αλλά οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Διώτης και πρόσθεσε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών... Ave Ceasar! Morituri te salutant! ( Χαίρε Καίσαρ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν) .  Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;».

Πάντως, ο πρώην υπουργός έδειξε να έχει πλήρη επίγνωση της νομικά δύσκολης θέσης του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το πόρισμα προτείνει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, ότι αρνείται τις κατηγορίες «ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος» επισημαίνοντας ότι αυτός ήταν που έφερε την λίστα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το συνοδευτικό έγγραφο των γαλλικών αρχών υποστήριξε ότι «η επίκληση των κειμένων αυτών έγινε προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα στη διαβίβαση στοιχείων που όλοι ξέρουν ότι είναι παράνομα. Προκειμένου οι Γάλλοι να μας στείλουν μεν τα στοιχεία, κάνοντας το καθήκον τους προς μία χώρα που ζήτησε βοήθεια, αλλά με τρόπο όμως που να τους εκθέτει όσο γίνεται λιγότερο, που να μη γίνει βούκινο. Γι αυτό εξάλλου ούτε πρωτοκολλούν την επιστολή τους, ούτε περιγράφουν τα στοιχεία που στέλνουν». Σημείωσε ότι αντιθέτως με όσα του καταλογίζει το πόρισμα, ο ίδιος έδωσε εντολή ελέγχου στο ΣΔΟΕ στηρίζοντας την επιχειρηματολογία του στο χειρόγραφο που έδωσε άτυπα στον κ. Καπελέρη με δέκα ονόματα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για να αντικρούσει το αδίκημα της απιστίας και της ζημίας που προκάλεσαν οι δικοί του χειρισμοί στα δημόσια ταμεία είπε: «Πόσα ακριβώς χρήματα έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι σήμερα; Όσο ήμουν εγώ Υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία υπήρχαν στην Ελλάδα 9 μήνες. Άλλους τόσους μήνες όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος - και άλλους 8 μήνες με τα στοιχεία στην κατοχή του όσο δεν ήταν Υπουργός. Και έχουν περάσει άλλοι 9 μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε εκ νέου το USB και είναι ξανά στη διάθεση του ΣΔΟΕ. Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί με βάση τις καταθέσεις των Ελλήνων που είναι στη «λίστα Λαγκάρντ»;».

Στο μόνο σημείο που ο πρώην υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι φέρει ευθύνη ήταν αυτό για την απώλεια του αυθεντικού CD. Συγκεκριμένα είπε: «Έχει γίνει πολύς λόγος για το «χαμένο CD» των Γάλλων. Λυπάμαι πραγματικά που το CD δεν έχει βρεθεί, έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό, και έχω ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» μέσω «πολιτικής αντιπαράθεσης για το χειρισμό της λίστας» και πρόσθεσε «μετατρέπετε σε ποινικό αδίκημα μία πολιτική στάθμιση χειρισμού ενός ευαίσθητου ζητήματος απόρρητων πληροφοριών».

Υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ κάνοντας «κατάχρηση εξουσίας» έβγαλαν πόρισμα για τους συγγενείς του που τους καταλογίζει «μαύρη τρύπα» στις φορολογικές τους δηλώσεις. Επιχείρησε να στηρίξει ότι η δίωξη εναντίον του είναι προϊόν πλεκτάνης καθώς – όπως είπε – «είναι απολύτως προφανές ότι ενόχλησα πολλούς επιχειρηματικά και πολιτικά, και πολλοί θα ήθελαν την πολιτική μου εξόντωση. Όπως είμαι σίγουρος ότι ενόχλησα μηχανισμούς στο ΣΔΟΕ την ησυχία των οποίων τάραξα».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «για όλα τα δεινά της χώρας, δεν φταίω εγώ. Δεν είναι μόνο ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου. Είναι κάτι παραπάνω: είναι ανέντιμο»

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου