Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα

BF6997B281B047E124C4D1806495C7FB.jpg
Αγώνα για να μην έρθει τελικά η δόση των 8,1 δισ. σε… δόσεις, όπως σχεδιάζει η Τρόικα, αλλά «μια και έξω», δίνει τώρα η κυβέρνηση.
Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωσε εμμέσως ότι γίνονται τέτοιες σκέψεις, συμπληρώνοντας όμως: «Ελπίζω πως δεν θα συμβεί αυτό τελικά».
Μετά τη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Γιάννη Μιχελάκη, Ζέτα Μακρή, Αντώνη Μπέζα, τα στελέχη της κυβέρνησης έδιναν την αίσθηση πως θα δοθεί μάχη απόψε με την  Τρόικα.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ό,τι σας έχουμε πει έως τώρα ισχύει» έλεγε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου τόνιζε: «Είναι πραγματικά δύσκολα. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη έως το Eurogroup της ερχόμενης Δευτερας».
Στελέχη του υπουργείου Υγείας τόνιζαν πως η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ θα αντιμετωπιστεί και την όποια υπέρβαση δαπάνης θα τη χρεώνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές.
«Το σύστημα είναι έτοιμο, εμείς θα βάλουμε τα νούμερα» ανέφερε αρμόδιο στέλεχος, παρουσιάζοντας σαν ισοδύναμο μέτρο το «πρόστιμο» στους παρόχους Υγείας, που υπερβαίνουν το όριο επιχορήγησης.
Για την απόφαση Σταϊκούρα να τοποθετήσει ελεγκτές στον ΕΟΠΥΥ και τους προκάτοχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, το ίδιο στέλεχος είπε: «Είμαι ευτυχής».

πηγή: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου