Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συναυλία, στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για να μη χαθεί ούτε ένα κρεβάτι νοσηλείας

Ημερομηνία: 29/07/2013 13:20
Σήμερα Τετάρτη 31/7 καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων τους οι σύλλογοι εργαζομένων στο Πατησίων και το Αγ. Βαρβάρας. Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας αύριο Πέμπτη στα Προπύλαια.
Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Στις 11:30 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας ότι περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζοντας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τα λουκέτα στα νοσοκομεία ως αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

«Τις διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικών ο "πρόθυμος" στη τρόικα υπουργός Υγείας τις εμφανίζει ως υποχρεωτικές μετατάξεις που αποτελούν δήθεν ευλογία για τα νοσοκομεία», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα του επικοινωνιακού υπουργού, ο οποίος βάζει φωτιά στα δημόσια νοσοκομεία και μετά χορεύει κλαίγοντας στις στάχτες τους».

****************

Συναυλία διαμαρτυρίας

Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας διοργανώνουν την Πέμπτη, στα Προπύλαια πλήθος νοσοκομείων και φορέων του τομέα της Υγείας.
Κύριες αιχμές της διοργάνωσης είναι επίσης "να μην χαθεί ούτε ένα κρεβάτι νοσηλείας" και "να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας". Οι διοργανωτές τονίζουν ότι "η υγεία είναι δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για λίγους".

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:30 και στη διοργάνωσή της συμμετέχουν το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το Δυτικής Αττικής, το Αμαλία Φλέμινγκ και το Συντονιστικό Σωματείων Νοσοκομείων, ενώ συμμετέχει και στηρίζει και η ΕΙΝΑΠ.

Το ρυθμό στη διαμαρτυρία θα δώσουν οι:
Sound Escape
Έρωτες Πολεμιστές
Περικλής Λωρίδας & Οι εργαστές του ονείρου
Γιάννης Σιδηράς





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας


Σε συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας και τη διάλυση της δημόσιας Υγείας καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, την Τετάρτη και ώρα 19:00.


Το κάλεσμα του συλλόγου:
"Αγαπητοί κάτοικοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι. Καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που μετά την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα προσπαθούν να καταργήσουν Νοσοκομεία, ανάμεσα τους & το Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».
Καταγγέλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που μετά τις πρόσφατες συναντήσεις μας με τον σύλλογο εργαζομένων, μας ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο θα καταργηθεί και θα γίνει πολυδύναμα ιατρεία.και θα πάψει να υφίσταται σαν νοσοκομείο
Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά- φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, μετανάστες, αθίγγανοι, οικογένειες που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Διαθέτει δύο(2) Παθολογικές Κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό,& Ψυχιατρικό Τμήμα, μια από τις μεγαλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Αθήνας, Μονάδα Εμφραγμάτων, ένα πολύ καλό Εργαστηριακό Τομέα & Εξωτερικά Ιατρεία πολλών ειδικοτήτων στα οποία εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών.

Το Νοσοκομείο μας, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με την ανάπτυξη κλινικών και ειδικοτήτων που λείπουν (Ορθοπεδική. Παιδιατρική, Γυναικολογική, Πνευμονολογική κλπ.) για την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μαζί με τον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτ. Αθήνας), με τους Δημάρχους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής δεν θα δεχθεί κανένα σχέδιο κατάργησης του Νοσοκομείου.
Με τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε οποιαδήποτε ενέργειά σε αυτή την κατεύθυνση, αγωνιζόμενοι για την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας και την πλήρη ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5,00 € ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ"


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Πατησίων


Σε διαδήλωση ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Πατησίων και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας καλούν οι εργαζόμενοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, την Τετάρτη και ώρα 18:30.


Η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο Πατησίων:
"Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» στις 22/7/13, μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για αλλαγή χρήσης (δηλαδή κλείσιμο) νοσοκομείων και διαθεσιμότητας των εργαζομένων τους και τον καταιγισμό δημοσιεύσεων για κλείσιμο και του Γ.Ν.Α. «Πατησίων», αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Καταγγέλλουμε την νέα επιχείρηση κλεισίματος του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» μαζί με άλλα νοσοκομεία, καθώς και τα σχέδια για διαθεσιμότητες εργαζομένων του ΕΣΥ που θα οδηγήσουν σε απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα.
2. Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία και την πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες, την Τετάρτη 24/7/2013 στις 11π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ να κλιμακώσουν περαιτέρω τον αγώνα με απεργίες διαρκείας.
3. Καλούμε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/7/2013 στις 18:30 στο Νοσοκομείο.
4. Ζητάμε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της γειτονιάς να στηρίξουν όπως πάντα τον αγώνα μας. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να εξετάζονται δωρεάν στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας και ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ την συμπαράστασή τους.
ΟΛΟΙ στον αγώνα για να μην κλείσει το Γ.Ν.Α. «Πατησίων», να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος του ΕΣΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. ΠΑΤΗΣΙΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου