Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ
Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η Αγ. Κωνσταντίνου θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την νέα Δημόσια τηλεόραση.

«Η Δημοκρατική Αριστερά ποτέ δεν αρνήθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ούτε την ευθύνη ανάληψης πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή. Με βάση το σκεπτικό αυτό, ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ανάγκη δομικών αλλαγών στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας. Άλλωστε οι παθογένειες του συγκεκριμένου πεδίου, ήταν πια προφανείς και εξόφθαλμες. Όμως, καμία αλλαγή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, όταν δεν αποτελεί προϊόν διαλόγου με την κοινωνία – καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτυχημένη, όταν προκύπτει μέσα από λογικές αυταρχισμού. Η απόφαση της 11ης Ιουνίου, είχε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του ο κ. Αναγνωστάκης και συνεχίζει:


«Το Νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, αποτελεί  προσπάθεια για εκ των υστέρων νομιμοποίηση των γεγονότων της 11ης Ιουνίου και αποφυγή εφαρμογής της ξεκάθαρης απόφασης του ΣτΕ. Αν και το κείμενο του Νομοσχεδίου εκκινεί από την ορθή πρόταση της «Επιτροπής Αλιβιζάτου», στην πράξη τελικά επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σχήμα, το οποίο αναπαράγει τα λάθη του παρελθόντος, παρέχει τις ίδιες δυνατότητες αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας και αδυνατεί τελικά να είναι  πραγματικά ανεξάρτητο και αυτόνομο από την εκάστοτε κομματική-κυβερνητική εξουσία».

Κλείνοντας, ξεκαθαρίζει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αρνούμενη να συναινέσει τόσο σε αυταρχικές πρακτικές ελεγχόμενης νομιμότητας, όσο και σε νομοθετικές προτάσεις που επικαλούνται τον όρο «μεταρρύθμιση», ενώ στην πράξη επιδιώκουν να διαιωνίσουν τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που μας οδήγησαν σήμερα ως εδώ».

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου