Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Eιδική διάταξη προστατεύει τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες

Eιδική διάταξη προστατεύει τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες

Διάταξη που προβλέπει την προστασία των μελών της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών.
Η εν λόγω διάταξη είναι ανάλογη με εκείνη που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή για να απαλλάξει και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από τέτοιες ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Μ. Κολιόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να προστατευθούν νομικά οι ενέργειες των μελών του ΔΣ του ΤΧΣ.
Μάλιστα, στην επίσημη ανακοίνωση του ταμείου σημειωνόταν ότι ο κ. Κολιόπουλος «υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος την ανάγκη αποσαφήνισης και θωράκισης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών». Πληροφορίες τότε έφεραν τον υπουργό Οικονομικών να αρνείται στον κ. Κολιόπουλο μία τέτοια κίνηση, ωστόσο, 10 ημέρες μετά με μία διάταξη στο πολυνομοσχέδιο κάλυψε τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ από μηνύσεις για απιστία κ.λπ.
Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ότι:
«Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο του παρόντος νόμου και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εκάστοτε Μνημονίου Συνεννόησης, τεκμαίρονται σύμφωνες με τον σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την ευθύνη, αστική και ποινική, των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου