Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Reuters: Οι Rothchild και Goldman Sachs σύμβουλοι για την πώληση των ΤΤ και Proton


Στις Rothchild και Goldman Sachs ανέθεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το ρόλο του συμβούλου για την πώληση των τραπεζών Proton Bank και Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών στο Reuters.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές να πουλήσει τις δύο τράπεζες έως τα μέσα Ιουλίου για να διατηρήσει την πρόσβασή της στα κεφάλαια διάσωσης.


"Η Goldman θα είναι ο σύμβουλος πώλησης για το ΤΤ και η Rothschild για την Proton", είπε ένας από τους αξιωματούχους. Το πιθανότερο είναι ότι οι δύο τράπεζες θα εξαγοραστούν από μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, όπως η Alpha, η ΕΤΕ ή η Eurobank, αναφέρει το Reuters.

Ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή πως η Alpha θα εξέταζε την απόκτηση του ΤΤ. "Ναι, ενδιαφερόμαστε για το Ταμιευτήριο", είπε. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιήσει άλλες εξαγορές στο άμεσο μέλλον. "Η Eurobank είναι ένας από τους πιθανούς αγοραστές, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι άλλες τράπεζες. Οι σύμβουλοι θα τις προσεγγίσουν όλες", είπε μια δεύτερη τραπεζική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου