Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αυτός πότε θα μπει φυλακή;Έχει... τη συνείδησή του καθαρή! (BBC vid)

 


Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου δίνει... ρέστα σε συνέντευξή του στην εκπομπή του BBC, Hard Talk δηλώνοντας ευθαρσώς “Έχω καθαρή συνείδηση σε σχέση με όσα έκανα ως υπουργός Οικονομικών. Όσοι έχουν κάποια απόσταση βλέπουν ότι ήταν αναγκαία”.

Όπως εξήγησε, κανένας άλλος υπουργός Οικονομικών δεν έχει μειώσει το έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι αποτελεί μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα, όμως, όπως είπε, ο κόσμος χρειάζεται χρόνο για να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, όπου κατηγορεί τους πάντες και ειδικά εκείνους που έβαζαν τις υπογραφές.
Μιλώντας για τη Λίστα Λαγκάρντ είπε: “Έχω καθαρή συνείδηση γιατί προσπάθησα να κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για να εκμεταλλευτώ τις πληροφορίες της λίστας και να κυνηγήσω τη φοροδιαφυγή. Εάν με ρωτάτε εάν οι χειρισμοί θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί, θα πω ναι”.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η χώρα κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί και νέο δάνειο διάσωσης, και ενδεχομένως κάποια ελάφρυνση χρέους, η οποία μπορεί να έρθει με τη μορφή της μείωσης επιτοκίων ή επιμήκυνσης της λήξης των δανείων.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, όταν τον ρωτούν για την αρχική αντίδραση της Angela Merkel στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, λέει: “Χρειάστηκε πολύς καιρός για να πείσουμε την Angela Merkel ότι δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από τη διάσωση. Μια σειρά χωρών -και κυρίως η Γερμανία- πίστευαν ότι εάν η Ελλάδα έπαιρνε και άλλα μέτρα λιτότητας, δεν θα χρειαζόταν διάσωση, γιατί οι αγορές θα πείθονταν και θα συνέχιζαν να δανείζουν”. Ο ίδιος, όπως είπε, γνώριζε εξ αρχής ότι αυτό δεν ήταν παρά μία φαντασία.
Εφόσον κυκλοφορεί ελεύθερος και... ωραίος, έχει την άνεση να λέει ό,τι θέλει, σε όποιον θέλει και να παριστάνει και τον εθνοσωτήρα εν τέλει. Το μόνο που απομένει είναι να τον καμαρώσουμε εκ νέου υποψήφιο σε κάποιο παρακμιακό ψηφοδέλτιο...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου