Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

BINTEO-Oμπάμα: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα επέμβαση

BINTEO-Oμπάμα: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα επέμβαση

Η χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση για όλο τον κόσμο και απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει λάβει την τελική απόφαση για τη Συρία.

Μιλώντας από το Λευκό Οίκο πριν από τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας, ο Ομπάμα σημείωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί να ρίχνονται χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η επίθεση με τα χημικά την 21η Αυγούστου δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Πάντως μίλησε για μια ενέργεια σε "περιορισμένη κλίμακα" στη Συρία , χωρίς χερσαία στρατεύματα, ενώ έκανε λόγο για ανικανότητα του ΟΗΕ να να καταλήξει σε μια απόφαση παρά τη σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού.
Υποστήριξε επίσης ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά "κανείς δεν θέλει να το κάνει".
YouTube, WorldstarhiphopHD1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου