Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εξαντλούν τον σαδισμό τους εν ονόματι ΔΝΤ και μετά μας λένε πως ακολουθεί η χρεοκοπία...Γιωργάκη κι Αντωνάκη σας λέει κάτι το Γουδή;








 Οι προδότες είναι εδώ ,κυκλοφορούν ακόμα "ανάμεσα" μας.Δυστυχώς τα "Κεφάλια" της Νέας τάξης έχουν συνειδητοποιήσει την οργή του λαού ,που ξεχειλίζει και κρύβονται πίσω από τους δεκάδες προσωπικούς αστυνομικούς ,τις πανάκριβες θωρακισμένες BMW, και τα φρούρια σπίτια τους...Το σενάριο της προδοσίας που ξεκινά με τον ΓΑΠ, ο οποίος πριν ακόμα αναλάβει την πρωθυπουργία είχε κάνει το "deal" με το ΔΝΤ. Τότε οι "φωστήρες" της πολιτικής διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους πως η λύση του ΔΝΤ είναι μονόδρομος...Είναι η μόνη λύση για να γλυτώσουμε την αποσταθεροποίηση και την χρεοκοπία...
Τότε ο σημερινός πρωθυπουργός παρίστανε τον πολέμιο της μνημονιακής πολιτικής και όντως έπαιζε αληθοφανέστατα τον ρόλο του. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως η μοναδική αιτία της "επανάστασης" και της "αντίδρασης"του, ήταν να προλάβει να ολοκληρώσει αυτός το ξεπούλημα της πατρίδας μας ,απολαμβάνοντας τα προνόμια που του παρέχουν τα σκοτεινά του αφεντικά.Ο αριβίστας πολιτικός που προσβάλλει την Μεσσηνιακή καταγωγή του και τους προγόνους του, με το προπέτασμα της αναγκαστικής -υποχρεωτικής πορείας καθυπόταξης της χώρας στη βούληση της Ανγκέλας από το Βερολίνο, λόγω δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, εξαντλεί τον σαδισμό του στον ελληνικό λαό.
Βλέποντας τα "μεγαλεία " ο Μπένι ο τρελιάρης σου λέει να μπω και εγώ στο "ερωτικό" παιχνίδι με τον Αντωνάκη και την Αγκέλα και δεν με ενδιαφέρει το όποιο κόστος.
Η απόφαση του "Ευάγγελου του Μέγα" έχει διττή ανάγνωση.Αφενός είναι γνωστό ευρέως οτι ανήκει στην κατηγορία των "πικάντικων αγοριών" αφετέρου σκέφτηκε :"με έχουν που με έχουν στην ξεφτίλα, κατέστρεψα πλήρως το ΠΑΣΟΚ, δεν δοκιμάζω να συμβάλλω και στην καταστροφή της Ελλάδας..." Για το κοινό όφελος κάνεις και συμβιβασμούς και συνεργασίες, αυτό είναι το "μότο" ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. .Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους,απλά το δικό τους όφελος δεν συμβαδίζει με το όφελος της Ελλάδας. Δημιούργησαν λοιπόν μια καταστροφολογία σχετικά με επικείμενη χρεοκοπία, αν δεν προσφύγουμε άμεσα στο ΔΝΤ ,και δεν πάρουμε άμεσα μέτρα που θα εξαθλιώσουν πλήρως τον ελληνικό λαό.Μετά λοιπόν από τόσες χιλιάδες αυτοκτονίες, μετά από τόσα τεράστια ποσοστά ανεργίας και μετά από το ξεπούλημα της πατρίδας ,μας λένε τώρα οι βασικοί υπαίτιοι των δεινών μας πως είμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Έχουν αμολύσει τα σκυλιά τους οι παγκόσμιοι οικονομικοί κρατούντες και σπέρνουν τα σποράκια τους με προοπτική να σπείρουν μια χρεοκοπία για την Ελλάδα, ή πιο πιθανό κι άλλα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Σας παραθέτουμε τα στοιχεία μελέτης του οίκου Μoody's και τα συμπεράσματα δικά σας.

Moody’s: Το ΔΝΤ δεν θωρακίζει από τη χρεωκοπία 
Οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι προφυλαγμένες από τον κίνδυνο χρεωκοπίας, υποστηρίζει μια μελέτη του οίκου αξιολόγησης Moody's που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι χώρες αυτές "εκτίθενται σε σημαντικούς κινδύνους χρεοκοπίας καθώς είναι μακροπρόθεσμα ευάλωτες παρά τη σταθερή υποστήριξη που τους προσφέρουν γενικά αυτά τα προγράμματα βοήθειας" υπογραμμίζει στη μελέτη του ο οίκος.
Η έρευνα καλύπτει μια περίοδο 30 ετών –από το 1983 μέχρι το 2012– και αφορά 168 χώρες, εκ των οποίων οι 114 στηρίχθηκαν οικονομικά από το ΔΝΤ.
Στις μισές χρεοκοπίες χωρών που έχουν σημειωθεί από το 1983, είχαν προηγηθεί προγράμματα στήριξης από το ΔΝΤ, διευκρινίζει ο Moody's. Αυτόν τον λόγο επικαλείται ο οίκος για να μην αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα χωρών όταν λαμβάνουν βοήθεια από το ΔΝΤ. Μάλιστα, κατά την περίοδο που εξετάζεται στη μελέτη, οι χρεοκοπίες είναι διπλάσιες για τις χώρες που στηρίζονταν από προγράμματα του Ταμείου.
Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι χώρες οι οποίες προσφεύγουν στο Ταμείο για βοήθεια αντιμετωπίζουν περισσότερους "παράγοντες κινδύνου" οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αθέτηση πληρωμών εκ μέρους τους, όπως είναι μια τραπεζική κρίση ή ένα "πολύ υψηλό" δανειακό βάρος.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής των δανειστών της στα τέλη του 2001, ενώ επί πολλά χρόνια λάμβανε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ.
Σύμφωνα πάντως με τον Moody's, η μελέτη καταδεικνύει ότι η "μεγάλη πλειονότητα" των χωρών που στηρίχθηκαν από το Ταμείο δεν χρεοκόπησαν αν και πολλές από αυτές δεν είχαν πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. "Αυτή είναι η απόδειξη ότι τα προγράμματα του ΔΝΤ συχνά κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών", τονίζει.
Σήμερα, περισσότερες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μέλη της ευρωζώνης (Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) λαμβάνουν βοήθεια από το ΔΝΤ.
  Ρομαντικός Έλλην






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου