Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ή τώρα ή ποτέ

Πήραν φωτιά τα τόπια γύρω από την Ελλάδα. Εμφύλιος στην Αίγυπτο και στη Συρία. Διάλυση στη Λιβύη. Χάος στο Λίβανο. Και τώρα τελευταία η Τουρκία δεν νιώθει και τόσο καλά.

Ή τώρα ή ποτέ

Νησίδα ασφάλειας και ηρεμίας η Ελλάδα στην πιο καυτή περιοχή του πλανήτη μας αυτή την εποχή: στη νοτιανατολική Μεσόγειο.
Ελπίζω να έχουν καταλάβει Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Στουρνάρας πιο μεγάλο όπλο έχουν στα χέρια τους απέναντι σε Ευρώπη και Αμερική. Και πώς μπορούν να τους πιέσουν ή να τους εκβιάσουν ή ακόμα και να τους απειλήσουν με αυτό.

Θέλετε να γίνουμε ο φράχτης για να μην περάσει ο ξεσηκωμός των λαών και στην Ευρώπη; Θέλετε να έχετε μία βάση ασφάλειας απέναντι στη Μέση Ανατολή που φλέγεται; Θέλετε μία χώρα του ΝΑΤΟ έτοιμη για τα πλοία και τα αεροπλάνα σας «άμεσης επέμβασης» στη φλεγόμενη περιοχή για τα γεωπολιτικά σας σχέδια; Θέλετε (όπως γίνεται τώρα τελευταία)η Σούδα της Κρήτης να γίνει μία σταθερή ναυτική βάση των αμερικάνικων πλοίων σε απόσταση αναπνοής από τη φλεγόμενη περιοχή στη Μεσόγειο;
Είμαστε εδώ. Αλλά όχι σαν σκουπιδότοπος ή χώρα της μπανάνας για Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Τώρα ή ποτέ η ελληνική κυβέρνηση μπορεί επιτέλους να επιβάλει και κάποιους δικούς της όρους. Για μία διαφορετική αντιμετώπιση από τους δανειστές μας. Για ένα σεβασμό του ελληνικού λαού από την κτηνωδία της τρόικας.
Γιατί τώρα αν δεν στηρίξουν οικονομικά και πολιτικά την Ελλάδα, η φωτιά που έχει ανάψει στη γειτονιά μας χρειάζεται μόνο μία σπίθα για να περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/336407/i-tora-i-pote#ixzz2cAoZMaWc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου