Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Προκλητικό «δώρο» τα πλασματικά χρόνια σε βουλευτές, αιρετούς - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Εν μέσω μνημονίων και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μία εγκύκλιος του ΕΤΑΜ επιτρέπει την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για βουλευτές και αιρετούς.
Πιο συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, πρόσωπα που κατέχουν θέση υπουργού ή υφυπουργού ή έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθώς και οι αιρετοί, πρόεδροι Κοινοτήτων, δήμαρχοι και νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος, δύνανται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους Κλάδους Κύριας, Επικουρικής και Πρόνοιας στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους αυτούς κλάδους, το σύνολο δε των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη βαρύνει τα πρόσωπα αυτά.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου και υπάρχει η ενδεχόμενη δυνατότητα αύξησης των συντάξεών τους.
 
 
Ειδικότερα, τα πρόσωπα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κοινοποιούμενου νόμου και τα οποία δύνανται να αναγνωρίσουν κατόπιν εξαγοράς τους χρόνους που αντιστοιχούσαν ή αντιστοιχούν στη θητεία τους είναι :
 
• Οι κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα
 
• Οι κατέχοντες θέση Υπουργού – Υφυπουργού
 
Και οι αιρετοί:
 
• πρόεδροι Κοινοτήτων
 
• δήμαρχοι και
 
• νομάρχες προϊσχύσαντος καθεστώτος (δηλαδή πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη»)
 
«Ημέτερο …πολιτευτικό ρουσφέτι»
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε για το θέμα:
 
«Μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σ” αυτή τη χώρα ακόμα και με εγκύκλιους νομοθετούν! Πολύ περισσότερο όταν διεκπεραιώνεται ημέτερο …πολιτευτικό ρουσφέτι. Έτσι πρώην υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, νομάρχες και δήμαρχοι μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρόνια που διετέλεσαν στα πόστα αυτά ως πλασματική υπηρεσία στο ασφαλιστικό ταμείο τους.
 
Κατά τ” άλλα, υπάρχει η τρύπα του ασφαλιστικού, την οποία καλούμαστε όλοι να «καλύψουμε». Παραμένουν οι «ειδικές συντάξεις» γι” αυτές τις θέσεις, υπάρχει και το ανώτατο πλαφόν των 3.400 ευρώ, που παρ” ότι ψηφίστηκε πριν δυο χρόνια στη Βουλή, ανακαλύφτηκαν ασάφειες ώστε να μην …εφαρμοστεί. Και φυσικά, οι συντάξεις των περισσότερων πολιτών – από απλές ως αναπηρικές – περικόπτονται στο πλαίσιο των αναγκαίων θυσιών για την ανόρθωση της οικονομίας.
 
Πηγή: efsyn.gr
 
Επισυνάψεις: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου