Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Στο... παρά πέντε της διαγραφής η Τζάκρη

Τις εύθραυστες ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο «υπενθυμίζουν» οι προειδοποιητικές βολές βουλευτών, όπως χθες της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία έφτασε χθες στο... παρά πέντε της διαγραφής της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας παρούσα κατά την ψήφιση τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ και κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η στάση μου είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story, δήλωσε η Θ
Η στάση μου είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story, δήλωσε η Θ. Τζάκρη
«Η πολιτική σταθερότητα και η αποτροπή κυβερνητικών κρίσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία προέχει - υποδεέστερα γεγονότα δεν πρέπει να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα», ήταν η φράση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδει πλήρως την άποψη που επικράτησε στην αιφνιδιασμένη, από την κίνηση της βουλευτού Πέλλας, Χαριλάου Τρικούπη.

Προηγήθηκαν έντονο παρασκήνιο, διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου - αρκετοί εκ των οποίων του εισηγήθηκαν να διαγράψει τη Θ. Τζάκρη, διότι «διαφορετικά ο κάθε βουλευτής θα κάνει το... δικό του και στις κρίσιμες ψηφοφορίες».
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενόχληση από τη στάση (κυρίως από τη δήλωση) της κυρίας Τζάκρη ήταν διάχυτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για απευθείας επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, την ώρα μάλιστα που σε συνεδρίαση στη βουλή, βουλευτές της ΝΔ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, περί «κουρασμένων βουλευτών».
Το σίγουρο είναι ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν στον κ. Βενιζέλο να διαγράψει τη Θ. Τζάκρη, όχι μόνο για το ότι δεν υπερψήφισε την τροπολογία αλλά και για τη σκληρή δήλωσή της με την οποία επέλεξε να συνοδεύσει το «παρών». «Η στάση μου είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story.
Σε ό,τι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού», υποστήριξε με τη δήλωσή της η κ. Τζάκρη «στολίζοντας» εν συνεχεία και την τρόικα, υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος της είναι ένα ακόμη σαφές μήνυμα».
Λίγο αργότερα και αφού είχε σημάνει συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ (με τον γραμματέα της ΚΟ, Τάκη Ρήγα, να δέχεται βροχή τηλεφωνημάτων και να αναζητεί στις διακοπές του τον εκπρόσωπο Τύπου, Οδ. Κωνσταντινόπουλο), η πρώην υφυπουργός επανήλθε με «διευκρινιστική» δήλωση για να εξηγήσει (χωρίς επιθέσεις αυτή τη φορά στον πρωθυπουργό) τη διαφωνία της με τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, επιχειρώντας -κατά την ερμηνεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ- να καταδείξει τον εκνευρισμό της, καθώς «η συζήτηση στη βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας».
Καταψήφισε
Είναι πασιφανές πάντως ότι το χθεσινό δεν ήταν το πρώτο «κρούσμα» εντός του ΠΑΣΟΚ. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (χρέη στο α' θερινό τμήμα ασκεί προσωρινά ο Κ. Τριαντάφυλλος), καταψήφισε πρόσφατη τροπολογία για τη Δημοτική Αστυνομία - και χθες επανήλθε με νέες αιχμές και προειδοποιητικές βολές.
«Δεν θα κουραστούμε να λέμε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες ότι ο πλειστηριασμός της α' κατοικίας δεν πρόκειται να περάσει από την παρούσα Βουλή», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος κάνοντας έμμεση επίθεση στον υπουργό Οικονομικών και εν συνεχεία στον κ. Μπαλτάκο: «Οι λεονταρισμοί περί πρόωρων εκλογών, αν δεν περάσει νομοσχέδιο, δεν μπορεί να εκφράζονται από πρόσωπα των οποίων ο θεσμικός ρόλος επιβάλλει αυτοπεριορισμό».




ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ,ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου