Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

"Νέες φουρνιές νεόπτωχων και νεοαστέγων θα δημιουργήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας".

κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη

Η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που απαιτεί η τρόικα , θα επιτρέψει στις τράπεζες να εκποιήσουν μαζικά περίπου 200.000 ακίνητα. Στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, είναι σαφές πως αυτή η μαζική εκποίηση θα γίνει σε εξευτελιστικές τιμές. Είναι δύσκολο να πουληθούν ακόμη και στο 40% της αντικειμενικής τους αξίας .
 Η "βιασύνη" των τραπεζών να απαλλαγούν από αυτά, θα οδηγήσει στην  μαζική πώληση τους,σε real estate εταιρείες ξένων συμφερόντων με στόχο να τα πωλήσουν εντός της επομένης 3ετίας σε Βορειοευρωπαίους και άλλους ξένους οι οποίοι με χαρά θα αγόραζαν ένα σπίτι στην Ελλάδα, ιδίως αν πρόκειται για περιοχές εκτός Αττικής.

Οι πλειστηριασμοί ,δυστυχώς δεν ανατρέπονται με συγκεντρώσεις ..έξω από ένα σπίτι ,η στο δικαστικό μέγαρο.. Η κατάσχεση εγγράφεται στα βιβλία κατασχέσεων του οικείου υποθηκοφυλακείου ή στα φύλλα του Κτηματολογίου και το επόμενο στάδιο είναι η αποπομπή του ιδιοκτήτη από τον δικαστικό επιμελητή.
 Το ζητούμενο είναι να μη φτάσει να γίνει η εγγραφή. Και αυτή γίνεται αθόρυβα, απροειδοποίητα, με έναν εκτελεστό τίτλο, μια δικαστική απόφαση, που πολλοί έχουν εναντίον τους, αλλά δεν μπορεί να εκτελεστεί. Μετά όλα είναι πολύ επικίνδυνα. Δε θα γίνει μια φορά η αποπομπή, δε θα γίνει δύο, την τρίτη θα γίνει. .δεν μπορείς να το ελέγξεις τόσο εύκολα.
 Με την  ανεργία στο  30%  να καλπάζει  ανεξέλεγκτα και  με μισθούς των 300-400-500 €, όχι ενοίκιο δε δύναται να πληρώσει ο μέσος πολίτης, αλλά ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες του δεν καταφέρνει να ικανοποιήσει. Τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών έχουν αποδείξει την ανεπάρκεια τους εδώ και πολλά χρόνια, όμως μένουν "ακλόνητοι" διότι οι κυβερνώντες πολιτικοί ...είναι ακόμη πιο ανεπαρκείς και ανίκανοι να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τα στοιχειώδη.
Αντί της δημιουργίας σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος που αποτελεί  προϋπόθεση για μια υγιή επιχειρηματικότητα , καμαρώνουμε τις αθλιότητες της ηγεσίας του Υπ.Οικ.
Το μόνο που θα επιτύχουν είναι, αφού εξοντώσουν τους ελευθέρους επαγγελματίες  και εξαθλιώσουν τους πολίτες, να διώξουν Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές.
 Αντί ελέγχου της ασυδοσίας των τραπεζιτών είδαμε και την... “διάσωση” της Probank από τους καλούς τραπεζίτες. Αντί του ξεδοντιάσματος της διαπλοκής βάλαμε ...τους λύκους να φυλάν τα πρόβατα. Αντί της πάταξης της γραφειοκρατίας δια μεταρρυθμίσεων... διώχνουμε σωρηδόν δημοσίους υπαλλήλους
 Και ο πλέον αδαής έχει καταλάβει ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο ίδιος που μας έφερε εδώ.
Όλοι μαζί, θα μάθουμε σύντομα πως , αν επιχειρηθεί το "αδιανόητο" (άρση πλειστηριασμών), οι συνέπειες  θα είναι αβάστακτες  .
Ας το "μετρήσουν ψύχραιμα" οι Υποχωρούντες σε "ατιμωτικές πιέσεις" κι "εξευτελιστικούς εκβιασμούς" παντός είδους.
 Να θυμούνται ότι ...δεν είναι υπάλληλοι των Τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των εταίρων-όρνεων. Ο Ελληνικός λαός τους έδωσε την εξουσία, και είναι ο μόνος τον οποίο έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται ανά πάσα στιγμή!! Η κοινωνική κατακραυγή και το ανήθικο των συνεπειών,  μπορεί να τους σταματήσει, αλλά μέχρι τότε θα έχουν πλήξει, δυστυχώς, πολύ κόσμο..
 Κύκλους κάνουμε -κάθε κύκλος με αμέτρητες απώλειες- για να κερδίσουμε(ουν) χρόνο… τι ακριβώς… δεν έχω καταλάβει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου