Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Έρχεται καταιγισμός φόρων

Έρχεται καταιγισμός φόρων
Εφιαλτικό Φθινόπωρο περιμένει εκατομμύρια Έλληνες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του Τόμσεν

Το τέλος του καλοκαιριού φαίνεται πως δε θα απογοητεύσει μόνο όσους είναι λάτρεις της θάλασσας αλλά θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για το σύνολο των φορολογούμενων.
Η επιστροφή από τις φετινές διακοπές αναμένεται να ξυπνήσει άσχημα συναισθήματα σε χιλιάδες Ελλήνων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ραβασάκια του Υπουργείου Οικονομικών. Χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πέρα από την υπόλοιπη φορολογία αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και η τρόικα σημάδεψε αυτούς όταν αναζήτησε τα απαιτούμενα έσοδα για να βγει ο προϋπολογισμός.
Πρώτα πάντως, αναμένεται να χτυπήσουν την πόρτα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, με όσους "έκαναν το λάθος" να δικαιούνται επιστροφή φόρου, να καλούνται για εξονυχιστικό έλεγχο στις ΔΟΥ προκειμένου να βρεθεί τρόπος να μην πάρουν... ευρώ.
Μαζί τους αναμένεται να έρθει και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2012 προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ροή εσόδων και να καλυφθούν οι όποιες τρύπες πριν τη φθινοπωρινή επέλαση της τρόικα. 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων λοιπόν θα δουν τον ταχυδρόμο να τους χτυπήσει την πόρτα δύο φορές, μιας και τον Οκτώβριο θα τους έρθει ο ίδιος φόρος για το 2013, για τον οποίο το Υπουργείο έχει ορίσει ως μέγιστο τις πέντε δόσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά 300 εκατομμύρια από το φόρο, ενώ άλλα 2.1 δισ. ευρώ θα προσφέρουν στα ταμεία του κράτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Τα χτυπήματα όμως δε σταματούν ούτε εδώ, μιας και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει και τη χαριστική βολή. Ο συμπληρωματικός φόρος που θα επιβαρύνει εκατομμύρια φορολογούμενους, που υπό την απειλή κατασχέσεων πλέον, θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ. Και η αφαίμαξη συνεχίζεται.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου