Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η Γιαταγάνα για την Τουρκική προκλητικότητα: Ο Ελληνικός λαός δεν συγχωρεί τους προδότες

Γράφει η Χρυσούλα Γιαταγάνα 

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί τελετή στην Κωνσταντινούπολη για να τιμηθεί δήθεν η εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

Η ανακήρυξη, από τους νεότουρκους, της ίδρυσης της «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» υπαγόταν στα σχέδια του Μουσταφά Κεμάλ (σφαγέα των Ελλήνων) με σκοπό την διεμβόλιση των σχεδίων της Ελλάδας, που κυριαρχούσε στρατιωτικά, τότε στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι νίκες των δυνάμεων της ΑΝΤΑΝΤ, συμμάχων της Ελλάδας, έναντι του Άξονα της Γερμανίας – Τουρκίας που ακολούθησαν, οδήγησαν στη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, όπου καθορίστηκαν επακριβώς τα σύνορα μεταξύ των Βαλκανικών κρατών.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η δήθεν «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης» έπαψε να υφίσταται. Για ποια εκατονταετία λοιπόν μιλάνε ; Μονοκονδυλιά δηλαδή διαγράφουν τις νίκες των συμμαχικών δυνάμεων και την επακόλουθη συνθήκη της Λωζάνης που έθεσε τέλος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;


Εδώ πρέπει να αναδείξουμε και τις εγκληματικές αμέλειες από Ελληνικής πλευράς στο σχεδιασμό και την άσκηση της Εξωτερικής Πολιτικής..
Ξεκινώντας από την Εθνική οπισθοχώρηση επί δικτατορίας, όταν η πατρίδα απομονωμένη διεθνώς με ευθύνη των δικτατόρων υπέστη ταπείνωση στο θέμα της Κύπρου.

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλασσόμενες, έδειχναν να μην έχουν ενιαία χάραξη στρατηγικής για τα Ελληνοτουρκικά. Με τα «non paper» όμως της μυστικής διπλωματίας και τις εμφανείς υποχωρήσεις σε κάθε Τουρκική προκλητικότητα, αποδεικνύουν εν τέλει και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας ότι υπήρχε μυστικός σχεδιασμός εξυπηρέτησης κυρίως των Τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή, και όχι των Ελληνικών που με την εκλογή τους είχαν ταχθεί να υπηρετούν. Ποιος ο ρόλος των φίλων και συμμάχων μας Αμερικανών όλα αυτά τα χρόνια;

Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Την ανοχή ελέω ΝΑΤΟ των παραβιάσεων από την Τουρκία εναέριων και θαλάσσιων ζωνών.
Τον χαρακτηρισμό από την Τουρκία του μισού σχεδόν Αιγαίου ως γκρίζα ζώνη, με την ανοχή του Κ. Σημίτη.
Την προκλητική «Αιτία πολέμου» που εκστόμισε η κ. Τανσού Τσιλέρ.
Την εθελοτυφλία στην επί δεκαετίες δράση Τούρκων πρακτόρων στην Θράκη.

Κλιμάκωση λοιπόν αυτών των ενεργειών αποτελεί η δήθεν τελετή στις 31 Αυγούστου.
Κλιμάκωση έχοντας στο τιμόνι της Ελλάδας τον Σαμαρά και στο θώκο του Υπ. Εξ. τον Βενιζέλο, δύο σε ένα τα μεταπολιτευτικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που υπέσκαψαν την Εθνική Κυριαρχία, που με τα Μνημόνια που εφαρμόζουν μέσα σε λίγα χρόνια κατέστρεψαν οικονομικά την χώρα, απορρύθμησαν την λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, πάνε να ξεπουλήσουν την αμυντική βιομηχανία, γονάτισαν ψυχικά την κοινωνία.

Αλήθεια κ. Σαμαρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας στις ΗΠΑ, ετέθη το θέμα της Μακεδονίας μας;
Αλήθεια κ. Βενιζέλο, κατά την πρόσφατη συνάντησή σας με τον ομόλογό σας Υπ. Εξ. Νταβούτογλου, ποια ατζέντα θεμάτων συζητήσατε;

Ο Ελληνικός λαός ξεχνά και συγχωρεί πολλά, ποτέ όμως δεν συγχώρησε τους προδότες. Οι τεράστιες ευθύνες σας θα σας αποδοθούν σύντομα από τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου