Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

"Είμαστε έτοιμοι για εκλογές" δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

"Είμαστε έτοιμοι για εκλογές" δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

"Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, έτοιμοι να είμαστε στην κυβέρνηση" δήλωσαν σήμερα το πρωί τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα γραφεία τους στο κέντρο της Καλαμάτας.


"Τα γραφεία μας (Αριστομένους 67) είναι ανοικτά για όλο τον κόσμο, για να δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια από εδώ. Μαζί με τους πολιτευτές Παναγιώτη Γεωργόπουλο, Κώστα Σπυρόπουλο, Δημήτρη Μπαρμπετσέα και Χρήστο Σταματόπουλο" είπε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Θόδωρος Τζανετάκης. Το λόγο πήρε ο Γιάννης Μοίρας μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, πολιτικός υπεύθυνος για την Πελοπόννησο. "Θέλω ξεκινώντας να εξάρω τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν τα τοπικά στελέχη, αλλά και ο Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μετά από το συνέδριο και τις εσωτερικές μας διαδικασίες, είμαστε έτοιμοι και είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης.
Βλέπουμε πως η έκρηξη της ανεργίας και της εξαθλίωσης που βιώνει το λεκανοπέδιο της Αττικής, έχει φτάσει και εδώ. Ούτε μέσα στον Αύγουστο δεν έγιναν οι προσλήψεις που περιμέναμε. Η παραγωγή έχει μαραζώσει και πρέπει επιτέλους να βάλουμε μια τελεία στο μνημόνιο. Καμία τέτοια πρόθεση δεν είδαμε εκ μέρους του κ. Σαμαρά από την επίσκεψή του στην Αμερική. Τι είδους ανάπτυξη θέλει να έχουμε; Δυτικού ή Αφροασιατικού τύπου; Ζούμε σε μια ύφεση επανατροφοδοτούμενη. Ο Ομπάμα έδειξε ξεκάθαρα πως διαφωνεί με τη λιτότητα της Μέρκελ. Γι' αυτό και εμείς μοιράζουμε από σήμερα στη Μεσσηνία το φυλλάδιό μας με όλες τις θέσεις μας. Διεκδικούμε: τα κατοχικά δάνεια, τις πολεμικές αποζημιώσεις, την ανακήρυξη της ΑΟΖ με τιτλοποίηση των προσδοκώμενων κερδών, πολιτική τόνωσης της οικονομίας, κούρεμα δανείων, κούρεμα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μη διανοηθούν να βάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία, θα μας βρουν απέναντί τους. Ζητάμε ακόμη δραστική μείωση του ΦΠΑ και θέσπιση τουριστικού ΦΠΑ 5%, καθώς και την ανασύσταση της πρωτογενούς παραγωγής" τόνισε ο κ. Μοίρας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τη Χρυσή Αυγή: "Είναι ξεκάθαρο ότι βάζει πλάτη στο σύστημα. Είναι θλιβερό ως φαινόμενο (σβάστικες, χαιρετισμοί κλπ.) αλλά και ως προς το τι πρεσβεύει. Η ιδεολογία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους λαθρομετανάστες. Αν αυτοί δεν υπήρχαν, δε θα είχε λόγο ύπαρξης. Δε συνεισφέρει πουθενά σε κοινωνικό επίπεδο. Πού τα βρήκαν τα χρήματα για τα τρόφιμα που μοιάζουν; Ποιος τους προμηθεύει; Ζητάνε με το ζόρι να απολύσει ο εργοδότης τον Πακιστανό που παίρνει 250 ευρώ, για να πάρει στη θέση του έναν Ελληνα με τα αντίστοιχα λεφτά; Αυτό είναι δουλεμπόριο, "πακιστανοποίηση" του εργαζόμενου". 
Τα στελέχη έκαναν σαφές πως θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο πλευρό του πολίτη, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος υπογράμμισε πως ο Σαμαράς εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό και πως δεν υλοποίησε καμία από τις 18 αλλαγές που είχε υποσχεθεί. Ο Κώστας Σπυρόπουλος σχολίασε πως είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τα έχει βάλει με τον εργαζόμενο, ο οποίος βλέπει τις αποδοχές του να... κλέβονται. Ο Δημήτρης Μπαρμπετσέας στάθηκε στο ότι τα νέα μέτρα βλέπουν το παιδί.... ως τεκμήριο, γεγονός που θα μειώσει κι άλλο την υπογεννητικότητα στη χώρα μας, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Οσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Μοίρας είπε πως είναι ακόμα νωρίς, αλλά στόχος του κόμματος είναι να στηριχθούν άφθαρτα πρόσωπα. "Δεν πιστεύουμε στην παλαιωμένη λογική του χρίσματος" εξήγησε. Για το ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως είναι ένα κόμμα που ανήκει στο δημοκρατικό, πατριωτικό τόξο. "Υπάρχουν βέβαια κάποιες συνιστώσες που είναι εντελώς αντίθετα από την κατεύθυνση αυτή, όμως βλέπουμε πως σταδιακά αυτές βγαίνουν στο περιθώριο" εξήγησε.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/27996-anexartitoi?fb_action_ids=697395746952682&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22697395746952682%22%3A489308817826678%7D&action_type_map=%7B%22697395746952682%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου