Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πάμε με «πακέτο Σόιμπλε» για εκλογές;

soible 

Τελικά η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung μας επιβεβαίωσε. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα προσέλθει στη ΔΕΘ προκειμένου να ανακοινώσει το νέο πακέτο χρηματοδότησης της χώρας, που θα ντυθεί με τη λεοντή της «ανάπτυξης».
Το είχε πει προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε, πως θα χρειαστούμε κι άλλο πακέτο στήριξης και να που χθες, έστειλε τον Γεργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ και μέλος του SPD, να βολιδοσκοπήσει καταστάσεις, ώστε να μην γίνει καμία στραβή στο παρά πέντε των γερμανικών εκλογών.
Η Suddeutsche Zeitung αναφέρεται στα σενάρια για το εύρος και τον τρόπο χρηματοδότησης ενός νέου πακέτου διάσωσης από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μαζί με πρόσθετα κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, προκειμένου η Αθήνα να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας και ταυτόχρονα να απελευθερώσει εθνικά κεφάλαια για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Οι όροι για τις μεταρρυθμίσεις που θα το συνοδεύουν θα είναι πιο «χαλαροί».
Στην ουσία πρόκειται για ένα πακέτο κάλυψης των δημοσιονομικών κενών που προκαλεί η αυτοκτονική πολιτική της λιτότητας και το οποίο είναι τουλάχιστον 25 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις, υπό τις παρούσες συνθήκες. Το ΔΝΤ υπολογίζει περίπου στα 11 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στην τριετία 2014 – 2016.
Έτσι, μετά τις γερμανικές εκλογές και εφόσον έχει εξασφαλιστεί το Γ’ Πακέτο Διάσωσης, ο Αντ. Σαμαράς θα μπει και πάλι στον πειρασμό να κάνει εκλογές με λίστα, πριν παρέλθει το 18μηνο…

rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου