Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

"Ψυχοσωματικοδιανοητική Αντίσταση, Καλή Παναγιά σε όλους τους Έλληνες!"


Του Κώστα Παντελάκη


Καταναγκαστική αισιοδοξία, για ευτυχία και αντοχή στις κακουχίες.
Δεν επιβάλλεται η πλαστή πραγματικότητα στο υποσυνείδητο του πεινασμένου, αυτό είναι μαντζούνι για τους μισοχορτασμένους που προσβλέπουν σε κάτι λίγο παραπάνω από το ξεροκόμματο που τους πετάν οι αφέντες.
Τάχα θυσιαζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο,που δεν είναι το δικό μας αλλα κτίζεται στα μέτρα των γνωστών, βουλιμικών κροκοδείλων, των στυλοβατών του σάπιου συστήματος.
Το μόνο που κάνουν είναι να σώζουν τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες που κρύβονται πίσω από τις καταθέσεις των πολιτών.
Οι τραπεζίτες τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν αμύθητα κέρδη με την διαφορά του επιτοκίου χορηγήσεων με το επιτόκιο καταθέσεων που ήταν μακράν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη καθώς και με την αντισυνταγματική επιβολή μικροχαρατσιών σε κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή.

Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι από τους πολύ λίγους στο κόσμο που πριν το 2008 Δεν συμμετείχαν στο κερδοσκοπικό τσουνάμι των ομολόγων.
Δεν τα χρειαζόταν, για να θησαυρίζουν απλά έγδυναν τους καταθέτες και τους δανειολήπτες με την ανοχή του απαράδεκτου μεταπολιτευτικού κράτους ,που σφύριζε αδιάφορα ώστε τα κόμματα να παίρνουν από τους τραπεζίτες τους προεκλογικούς μποναμάδες τους.
Στη δύσκολη στιγμή, όπως τώρα με την Ύφεση αντί να βγάλουν από τα θησαυροφυλάκια λίγα από τα υπερκέρδη τους άπλωσαν σα το ζητιάνο το χέρι στο κράτος για να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Πόσα πήραν τα τελευταία δώδεκα χρόνια μπορεί να απαντήσει κάποιος;
Το χρεωκοπημενο κράτος δεν έχει τι να τους δώσει,και δανείζεται δις που τα χρεώνεται ο ήδη υπερχρεωμένος φορολογούμενος.
Για να έρθει μετά ο τραπεζίτης να θέλει να κατάσχει τη περιουσία των πολιτών που στην υπερχρέωση τους βασίζει το ότι παραμένει ιδιοκτήτης της τράπεζας του.
Η στιγμή της αλήθειας εφτασε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου