Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

"Όχι" σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ

Όχι σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ
"Όχι" σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ



Την αντίθεσή τους σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα εκφράζουν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάϊνμπρυκ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η καγκελάριος αναφέρει: «Δεν βλέπω κούρεμα για την Ελλάδα. Κάθε τόσο εκπλήσσομαι κάθε τόσο για το πόσο απρόσεκτα μιλάμε γι αυτό. Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε ότι θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα το 2014 ή στις αρχές του 2015. Αυτό το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ακολουθήσουμε, αντί να προβαίνουμε καθημερινά σε εικασίες». Μιλώντας για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει επίσης: «Μέρος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι και μία μεγαλύτερη προσπάθεια από εκείνους που δέχονται βοήθεια. Το να χορηγούμε απλώς χρήματα χωρίς να υπάρχει διάθεση για ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, είναι κάτι που από την αρχή της κρίσης το θεωρούσα λάθος. Από αυτή την άποψη είμαι ευχαριστημένη, που έχουμε επιβάλει έναν διαφορετικό δρόμο»




Αντίθετος σε ενδεχόμενο ελληνικό κούρεμα δηλώνει και ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρυκ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου RBB, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «κάποιοι ιδιώτες πιστωτές θα έχαναν για δεύτερη φορά τα χρήματά τους», ενώ, για την περίπτωση που το κούρεμα θα αφορούσε τους πιστωτές του δημοσίου τομέα, ο Στάινμπρυκ λέει χαρακτηριστικά: «Θα ήταν ωσάν να μετακυλύουμε την ευθύνη, εμμέσως πλην σαφώς στους φορολογούμενους της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών».



Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου