Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η «παχυλή αμάθεια» βλάπτει σοβαρά την Υγεία.κ. Γεωργιάδη !!!


Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης
Ο ξερόλας «αρχαιομαθής» τηλεβιβλιοπώλης ανακοίνωσε περιχαρής, όχι μόνο την κινητικότητα (βλέπε λουκέτα) σε δεκατρία παρακαλώ νοσοκομεία της χώρας (τι τα χρειαζόμαστε άλλωστε τόσα
πολλά;), αλλά και την… ανορθόγραφη αρχαιοελληνική ονομασία του εγχειρήματος του: «Σχέδιο Δημοκίδης» (έγραψε στο Twitter του) για να συμπληρώσει ως ξερόλας:
«Γιατρός της Αθήνας του 6ου Αιώνα». Οι γνωρίζοντες βέβαια κάγχασαν και του απάντησαν επίσης μέσω Twitter: «Δημοκήδης, τρομάρα σου, που μας το παίζεις και αρχαιολάτρης. Δημοκήδης, γιατρός, γιός του Καλλιφώντα από τον Κρότωνα και όχι από την Αθήνα!» (σημ. δική μου: Δημο-κήδης από το ρήμα κήδομαι “μεριμνώ, φροντίζω” όπως και “κηδεμόνας”). Και αντί να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει, πώς απάντησε στο λάθος του ο ξερόλας υπουργός; Με χειρότερο λάθος: «Ζευς Κρονίδης στον Όμηρο. Άρα οι δύο γραφές ορθές. Επέλεξα την πιο εύκολη στο μάτι του σημερινού Έλληνα» (!)







Ε, δεν έχει άδικο και ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος που χαρακτήρισε «παχυλή αμάθεια» το λάθος του υπουργού, που όπως υπογραμμίζει, «όχι απλώς δεν παραδέχεται το λάθος του, αλλά αδυνατεί και να το καταλάβει…»

Μα τι να παραδεχτεί και να καταλάβει, άλλωστε, ο… «παχυλά αμαθής» τηλεβιβλιοπώλης; Μήπως θα παραδεχτεί αύριο τη μεγάλη ζημιά που κάνει σήμερα στην υγεία του Έλληνα πολίτη από το κλείσιμο τόσων νοσοκομείων; Το μόνο που θα ψελλίσει είναι «άλλοι με έβαλαν να το κάνω» ή «αυτό ήταν το πρόγραμμα της τρόικας». Μπορεί όμως να καταλάβει αύριο ότι … «μπήκε (όντως) εύκολα στο μάτι του σημερινού Έλληνα» και μάλιστα εκεί τη… Β΄ Αθήνας!

Θαύμασε ξαπλωμένε στον καναπέ σου Έλληνα το «μεγαλόπνοο σχέδιο… Δημοκίδης», όπως το ονομάζει, που έθεσε από σήμερα σε εφαρμογή, με ένα μόνο μικρό παράδειγμα από ένα νοσοκομείο. Και δε μιλάμε μόνο για ταλαιπωρία και μεταφορά ασθενών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο με ασθενοφόρα…

Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πεταμένα στον αέρα («νοικοκύρεμα» το λέει) που θα κλιθείς εσύ πάλι να πληρώσεις: Το «Αγία Βαρβάρα», λοιπόν, που μετατρέπει σε κέντρο Υγείας, έχει τα καλύτερα και πιο σύγχρονα (εσύ τα πλήρωσες) εργαστήρια σ όλη την Ελλάδα, γι αυτό και λειτουργεί υποστηρικτικά για τα άλλα νοσοκομεία. Εκεί στέλνονται εξετάσεις σχεδόν από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι υπηρεσίες λοιπόν του «Αγ. Βαρβάρα» έχουν παραγγείλει (και λογικό είναι να έχουν «καβάντζα» για μερικούς μήνες) χιλιάδες αντιδραστήρια αξίας χιλιάδων ευρώ. Πού θα πάνε αυτά τη Δευτέρα που κλείνει το νοσοκομείο; Σ αυτή την ερώτηση που έθεσε το προσωπικό, δεν ήξερε να απαντήσει χθες ούτε ο…ΔΥΠΕάρχης. «Δεν ξέρω» είπε, «δεν με ενημέρωσαν από το υπουργείο». Πού θα πάνε τα μηχανήματα και το υπόλοιπο υλικό, περιουσία του Έλληνα πολίτη; «Θα συσταθεί επιτροπή υλικού», είπε, «παρακάτω δεν γνωρίζω». Πού θα γίνονται όλες αυτές οι εξειδικευμένες εξετάσεις των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας; Κανείς δεν γνώριζε να απαντήσει. Πού θα κάνει αίτηση παραίτησης σε δέκα μέρες π.χ. ένας υπάλληλος του νοσοκομείου που βγαίνει στη σύνταξη, αφού ΟΛΟ το προσωπικό (και το γραφείο προσωπικού βέβαια) θα είναι στα… σπίτια του σε διαθεσιμότητα; Κανείς δεν ήξερε να δώσει μια λογική απάντηση.

Μπάχαλο. Σε μια πολιτισμένη χώρα, να κλείνεις και τα δύο βασικά συστατικά του πολιτισμού της: Σχολεία και νοσοκομεία!

«Νοικοκυρεμένο» μπάχαλο στην Υγεία που ο μέγας πράγματι Κροτωνιάτης γιατρός Δημοκήδης δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Ίσως ο… άλλος, αυτός του «παχυλά αμαθούς» τηλεβιβλιοπώλη, «Δημοκίδης» να γνωρίζει καλύτερα, αφού συνεπικουρείται και από το πλήθος των αμαθών συμβούλων του υπουργού που τον «πλαισιώνουν».

Πού ξέρεις; Αύριο ο υποτιθέμενος πρωθυπουργός μπορεί να τον κάνει και υπουργό Παιδείας, αφού «πέτυχε» στο Υγείας!
Εκεί να δεις κι άλλα λουκέτα «παχυλής αμάθειας»…



πηγή: triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου