Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ενοχλημένη η Τουρκία από τις πληροφορίες για άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου



Έμφαση δίνει ο τουρκικός τύπος στην μεγάλη κοινή αεροναυτική άσκηση -τη μεγαλύτερη που διεξήχθη ποτέ στην περιοχή της Ανατολικης Μεσογείου- που θα πραγματοποιήσουν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ τον Σεπτέμβριο, όπως έγραψε το OnAlert .

Με τον τίτλο «Άσκηση αποκλειστικής ζώνης από τους Ελληνοκυπρίους», η Haberturk, γράφει ότι η «νότια Κύπρος» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει με την Ελλάδα και το Ισραήλ, κατά τη 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μεγάλη αεροπορική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναφέρεται σε  Κυπριακές πηγές που λένε ότι η άσκηση θα συμπεριλαμβάνει σενάριο προστασίας της  οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμα αναφέρεται στον  Κύπριο Υπουργό Άμυνας, κ. Φώτη Φωτίου, που φέρεται να επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφορικά με την άσκηση και γίνεται αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».


Η Turkiye, με τον τίτλο «Συνεργασία Ελληνοκυπρίων, Ελλήνων και Ισραήλ στη Μεσόγειο», γράφει ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ,  θα πραγματοποιήσουν μεγάλη αεροπορική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο.Συμπεραίνει δε κατά ένα περίεργο τρόπο - όπως και η προηγούμενη εφημερίδα - ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και πάλι στην ημερήσια διάταξη και τα αιτήματα των Ρώσων για τη χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο ... Στην ουσία πρόκειται για επικαιροποίηση και επέκταση παλιότερου αιτήματος της Μόσχας που η Λευκωσία βλέπει κατ αρχήν επιφυλακτικά.

Από Ν. Κρήτης έως τα Κυπριακά ''Οικόπεδα''
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σάιτ sigmalive “βασικά σενάρια της άσκησης θα είναι η γεφύρωση των τριών εναέριων χώρων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε πλήρες επιχειρησιακό περιβάλλον, δηλαδή ότι θα υπάρξουν και ασκήσεις που θα διεξαχθούν με πραγματικά πυρά... Μεγάλο μέρος της άσκησης αναμένεται να  διεξαχθεί νοτίως της Κρήτης μέχρι και τα ''Οικόπεδα'' 10-11-και 12 και θα περιλαμβάνει ανεφοδιασμό Ελληνικών και Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών εν πτήση αλλά και ταυτόχρονη εχθρική αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου