Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΑΠΟ ΧΑΛΚΗ: «Οι ακρίτες νησιώτες τιμούμε τις παραδόσεις μας».


Στη Χάλκη βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη προκειμένου να παραστεί στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννη. Κατά την παραμονή της στο νησί, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Μιχάλη Πατρό, αλλά και με κατοίκους της Χάλκης για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
«Οι ακρίτες νησιώτες τιμούμε τις παραδόσεις μας», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, «και κρατάμε ζωντανά τα νησιά μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Χάλκη. Μια γιορτή που μας γεμίζει με θέληση και αισιοδοξία για το μέλλον των νησιών μας και, όπως έχω πει πολλές φορές, δείχνει την θέληση των νησιωτών να μείνουν στον τόπο τους, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να τους διώξουν».

Σχετικά με την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι από την πολιτική της κυβέρνησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε: 
«Η Χάλκη είναι ένας ευλογημένος τόπος. Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι μου ανέφεραν τα προβλήματα του νησιού. Θα τα φέρουμε για μια ακόμα φορά στη Βουλή, ώστε να μην έχουν άλλοθι οι κυβερνώντες και να μην καμώνονται ότι δεν ήξεραν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα νησιά μας μπορούν να αναπτυχθούν και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αρκεί να δοθούν τα κατάλληλα φορολογικά κίνητρα και, βέβαια, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Αλλά, αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών και η προετοιμασία της παράδοσης της περιουσίας του ελληνικού λαού σε ξένη εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου