Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Πότε θα είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα;

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει επόμενη “ημέρα” για την Ελλάδα παρά μόνο αιώνια νύχτα. Ας δούμε το γιατί. 

1. Δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης. Ανάπτυξη με δρόμους, κοινωφελή έργα, διορισμούς στο δημόσιο και τουριστικά δεν γίνεται. Το μοντέλο αύξησης της ανταγωνιστικότητας στο οποίο βασίζονται τα μνημόνια και οι αντισυνταγματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν ήταν λάθος. Ένα λάθος που διαρκεί χρόνια όμως έχει άλλο σκοπό. Ανάπτυξη επίσης δεν σημαίνει ύπαρξη φτηνών ημερομισθίων σημαίνει και ποιότητα ζωής. 

2. Σκοπός των μνημονίων ήταν και είναι η αέναη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (θα διαρκεί όσο υπάρχουν κόκκινα δάνεια) και η παραμονή του ελέγχου τους – παρότι με δάνεια της χώρας – σε ιδιώτες. Στη χώρα έχει ήδη δημιουργηθεί καρτέλ που σκοπό ένει το κέρδος απο το Real Estate, δηλαδή την πτώση της τιμής της γής. Άρα ξεχάστε την ανάπτυξη. Το κεφαλοκλείδωμα πρέπει και θα παραμείνει διαρκές. Κούρεμα δεν βλέπω εκτός απο κάτι ψιλοεπενδυτικές τρίχες που θα γίνουν success story. H ουσία είναι – με νόμο τηε πολιτείας - να υποχρεούνται οι επενδυτές να επανεπενδύουν στην Ελλάδα αλλιώς η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα μειώνεται. 


3. Είναι κωμικοτραγικό να κυνηγάει η Ελληνική δικαιοσύνη έναν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε το αυτονόητο και στο οποίο λεκτικά δεν βρίσκω κανένα λάθος και να αφήνει στο απυρόβλητο το τραπεζικό σύστημα που δεν είχε στα ταμεία του δεκάρα. Είναι πρόκληση στη δημοκρατία και στη κοινή νοημοσύνη. 

4. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) στην Ελλάδα υπάρχουν, η πιο φανερή είναι στο λιμάνι του Πειραιά (Cosco). Στις ΕΟΖ τα εργατικά δικαιώματα και η φορολογία είναι διαφορετικά από ότι σε όλη την επικράτεια. Η Cosco αλλά και ο ΤΑΠ περνάνε trannsit (χωρίς φορολογία εισαγωγής) τα προϊόντα που μεταφέρουν. Διαφαίνεται ένα βάπτισμα εισαγομένων Κινεζικών προϊόντων σαν Ελληνικά για να εμφανισθεί τεχνητά του χρόνου μια αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών. To άλλο που δεν σας είπαν είναι ότι εγκαινιάσθηκε σιδηροδρομική γραμμή απο τη Κίνα στη Γερμανία, που θα μεταφέρει Κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη σε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πώς το success story της Cosco θα πάει μαζί με τα άπλυτα… 

5. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει στη χώρα ένα μεταναστευτικό νόμο σαν αυτό που έχει το Ισραήλ, τον οποίο ευρίσκω πολύ επιτυχημένο. Ο νόμος αυτός ανάμεσα στα άλλα επιβάλλει οι παράνομοι αλλοδαποί να φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη να μπορεί να φυλακιστούν έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες που εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι. Ο πρώην κ.Τούρκογλου, το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ των μεγαλοεπενδυτών του Real Estate και της Αιγυπτιοποίησης τη χώρας, όπως και το Κατάρ και η Τουρκία θα συμφωνούσαν με αυτό; 

6. Αγροτική και τουριστική πολιτική της χώρας δεν υφίσταται (τίποτα δεν υφίσταται αλλά τέλος πάντων). Αποτέλεσμα μιας τρελής πρόβλεψης της κυβέρνησης Σαμαρά για 17 εκ. τουρίστες ήταν μια αυξημένη παραγωγή των αγροτών, που παραμένει αδιάθετη γιατί όλοι οι τουρίστες μένουν μέσα στα ξενοδοχεία. Μόνοι κερδισμένοι και όχι απόλυτα γιατί και απο αυτούς τα τρώνε τα γραφεία ταξιδίων του εξωτερικού οι ξενοδόχοι. Η κυβέρνηση πρέπει στα πλαίσια μιας σωστής αγροτικής πολιτικής να προτείνει ποσοστά αύξησης της αγροτικής παραγωγής ανα περιοχή μετά απο μελέτη και να προτείνει πέραν του θαψίματος εναλλακτικές λύσεις εκμετάλλευσης της περίσσειας της παραγωγής. Είναι ντροπή στη Κρήτη π.χ. να μη παράγουν μπελτέ ή να μη υπάρχει μια σωστά οργανωμένη και παραγωγική βιομηχανία λαδιού.

7. Ακούω τους φερετζέδες του ΥΠΕΚΑ να μιλούν για άνοιγμα οπών με το γεωτρύπανό τους σε κάθε κόλπο της Ελλάδας, τους ακούω να μιλάνε με σεξουαλικά υπονοούμενα χωρίς σοβαρότητα για μια Ελλάδα - ενεργειακό κέντρο οπως τη “φαντάζονται”, τους ακούω να μιλάνε για αξιοκρατία εξαιρώντας τους εαυτούς τους… Στην Ελλάδα το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Αφήνοντας τα αστεία, θα σας επιστήσω τη προσοχή στα εξής δύο πράγματα: α) μετά απο δέκα χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο, το οποίο είναι φτηνό αλλά ΟΧΙ οικολογικό, για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και β) η δημιουργία εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ορισμένες μόνο απο τις πολλές περιοχές που είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες πιθανόν να δημιουργήσουν αποσχιστικά προβλήματα. Το άν η Τουρκία διαθέτει ή όχι πυρηνική βόμβα είναι με ερωτηματικό, όπως και πόσα ακόμη πυρηνικά εργοστάσια θα κτίσει στο μέλλον. Άν η Ελλάδα έχει πολιτική στην ενέργεια, να μου τη πείτε…

8. H πλύση εγκεφάλου και η εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας απο τους Έλληνες πολίτες μέσα απο τα Τουρκικά σήριαλ, που εισάγουν “πολιτισμό” στην Ελλάδα συνεχίζεται. Ευτυχισμένοι αυτοί που εισήγαγαν τον πολυπολιτισμό στην Ελλάδα για να αποκτήσουν άλλοι τον έλεγχο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής και τη πολιτικής σταθερότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της συνοχής της χώρας, αναστέλλοντας διαδοχικά κάθε κανόνα συνοχής που υπάρχει. Δυστυχισμένοι οι υπόλοιποι, που θα ζήσουν στο μέλλον σαν μετανάστες στον τόπο τους.

9. H Eλλάδα δεν θέλει άλλους διορισμένους στο δημόσιο. Το δημόσιο δεν παράγει. Οι γιατροί, οι στρατιωτικοί και οι δικηγόροι δεν παράγουν, προσφέρουν έργο. Για να προσφερθεί έργο χρειάζεται παραγωγή. Η Ελλάδα δεν παράγει παρά μόνο δανείζεται και πετάει τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε μη παραγωγικές επενδύσεις.

10. H Ελλάδα θέλει νέες βιομηχανίες και όχι καλοπληρωμένους προπαγανδιστές - δημοσιογράφους. H Αθήνα έχει περισσότερα ΜΜΕ απο ότι έχει το Τόκυο! Δεν είδα στις νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ να απαγορεύεται η διπλή ενασχόληση των νεοπροσλαμβανομένων. Πού ακούστηκε να απολυθούν 2,600 υπάλληλοι και να επαναπροσληφθούν 2,100! Το όλο εγχείρημα στην ΕΡΤ ταιριάζει περισσότερο με σιωπηρή πριμοδότηση δημοσιογράφων μέσω των αποζημιώσεων που θα δοθούν. Η σιωπή για το θέμα συνεχίζεται απο όλα τα κόμματα, των οποίων τα οικονομικά είναι σαν των τραπεζών… Ανεξιχνίαστα.

11. Όσο η κυβέρνηση δεν ενισχύει την παραγωγή, όσο δεν δημιουργεί εξαγωγές (όχι με Κινέζικα που θα βαπτίζονται Ελληνικά και όχι καλά δήθεν αποτελέσματα – φαντάσματα που δείχνουν αύξηση εξαγωγών με στατιστικές που δεν μπορούν να ελεγχθούν), όσο έχει τους Σόιδες και τους Βόιδηδες στα υπουργεία η ύφεση θα αυξάνει πρός νέα ρεκόρ.

12. Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Ο προσεκτικός επαναπροσδιορισμός του απο ανεξάρτητη επιτροπή είναι αναγκαίος, ώστε να αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες για όσους προκύψουν. Το ίδιο ισχύει και για το φάκελο της Κύπρου, του οποίου τα στοιχεία πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα πρίν χαθούν σε κάποιο ατύχημα, φωτιά, σεισμό ή κλοπή.

Δεν νομίζω μετά από όσα προανέφερα, να περιμένει κανείς με σώας τα φρένας ότι η χώρα με το παρόν πολιτικό σύστημα και με τις παρούσες πολιτικές επιλογές μπορεί να πάει προς το καλύτερο. Η χώρα φουντάρει κυρίες και κύριοι. Πίσω από το σωστό υπάρχει η καλύτερη προσέγγιση στην αλήθεια. Δεν υπάρχουν σημαίες, θεωρίες και οτιδήποτε άλλο. Μη χάνετε το χρόνο σας με αυτά. Δεν θα βγάλετε άκρη. Η χώρα χρειάζεται δράσεις, σχέδιο και οργάνωση όχι λόγια.

Να γίνετε θιασώτες του σωστού, του γρήγορου και του αποτελεσματικού. Αλλιώς φουντάρετε μόνοι σας…






zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου