Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το "success story" του προσκυνημένου έγινε "jobless story" του ελληνικού λαού

Ραγδαία εκτίναξη της ανεργίας σε Ελλάδα και Κύπρο


Ραγδαία εκτίναξη της ανεργίας σε Ελλάδα και Κύπρο
Την τραγική πραγματικότητα των αριθμών που κανένα ...«ευχολόγιο» δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή να παραποιήσει για τα αποτελέσματα της «γερμανικής συνταγής» ήρθε να πιστοποιήσει για άλλη μία φορά με τα στοιχεία της η Eurostat.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού της τον Μάιο, από 27% τον Απρίλιο. Ειδικότερα, το Μάιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.
Όσον αφορά τη μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).
Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).

Στο 39,5% ανήλθε η ανεργία των νέων ως 24 ετών στην Ιταλία τον Ιούλιο, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, όπως ανακοίνωσε το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.
Αυτό αποδεικνύει από μόνο του, ότι απ' όπου πέρασε ο «τυφώνας» Μέρκελ άφησε πίσω του μόνο συντρίμμια που θα χρειαστούν δεκαετίες για να διορθωθούν ...και αν.
Τα «πασαλείμματα» των 5μηνων προγραμμάτων
Μόλις πριν μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα για 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας και σύντομα αναμένεται η έκδοση από τον ΟΕΑΔ της πρώτης μεγάλης προκήρυξης για τις 40.000 θέσεις που κατανέμονται σε 323 δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα και αφορούν πεντάμηνη απασχόληση.
Οι υπόλοιπες 10.000 θα κατανεμηθούν σε σχολεία, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα, στα οποία όσοι επιλεγούν θα εργαστούν για επτά μήνες.
Οι ειδικότητες που προτάσσονται αφορούν ανέργους από τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) και κυρίως διοικητικούς, οικονομολόγους, λογιστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, βρεφοκόμους, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και νοσηλευτές.
Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με μισθούς 490 ευρώ και μόλις για 5 μήνες. Τα στοιχεία θα φανούν για λίγο βελτιωμένα και μετά ξανά στην γνώριμη πλέον κατάσταση, με τους ανθρώπους αυτούς να καταλήγουν και πάλι στον ίδιο φαύλο κύκλο της πολιτικής που ακούει στο όνομα λιτότητα που απλά αναπαράγει και δυσχεραίνει κάθε προσπάθεια και κάθε ελπίδα...
Όσο η Ευρώπη επιμένει να εθελοτυφλεί τόσο διακινδυνεύει να ανακαλύψει πάλι ...ετεροχρονισμένα τα ολοκαυτώματα, με θύματα αυτή την φορά δύο γενεές του Νότου, αφού ποτέ στην ιστορία της δεν φημιζόταν για τα αντανακλαστικά της...
Στο ρόλο του Τσάμπερλαιν όμως αυτή τη φορά είναι 16 ηγέτες της Ευρωζώνης που παρακολουθούν άβουλα τον ...17ο ! Και πάλι από το ίδιο γεωγραφικό στίγμα της πολύ Γηραιάς για να «ακούει» πλέον Ηπείρου.


www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου