Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αλβανοί εθνικιστές έντυσαν σκυλιά με την ελληνική σημαία (video)


Με αφορμή το μνημόσυνο των τριών χρόνων από την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα και την παρουσία σ' αυτό μελών της Χρυσής Αυγής, Αλβανοί έντυσαν σκυλιά με ελληνικές σημαίες και τα περιέφεραν στο δρόμο.
Περίπου δέκα Αλβανοί έντυσαν δύο σκυλιά με ελληνικές σημαίες και βγήκαν στην πόλη Φίερι.
Εσπευσε, πάντως, στην φαιδρή συγκέντρωση η αλβανική αστυνομία, η οποία τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Τρία χρόνια πέρασαν απ' την στυγερή δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα. Δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου 2010, στο Καμπί, στην περιοχή της Χιμάρας από Αλβανούς εθνικιστές, οι οποίοι λέγεται ότι ήταν μέλη της οργάνωσης «Mjaft», που στα ελληνικά σημαίνει «Αρκετά και θεωρείται αντίστοιχη των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας.
Την προηγουμένη ο Αριστοτέλης Γκούμας είχε υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μιλάει ελληνικά. Οκτώ άτομα τον καταδίωξαν και εμβόλισαν την μηχανή του, τον έριξαν κάτω και πέρασαν πολλές φορές από πάνω του με το αυτοκίνητο μέχρι που τον έλιωσαν.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, που σε ομιλία τους τόνισαν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς δεν παρέστη, διότι είναι «persona non grata στην Αλβανία».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου