Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα με διαξιφισμούς για τον Κώδικα Δικηγόρων στη Βουλή



ΤΕΛΟΣ στην υπεράσπιση παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών,  βιαστών και προαγωγών από δικηγόρους που εκλέγονται βουλευτές ή ευρωβουλευτές βάζει διάταξη που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώδικας Δικηγόρων, το οποίο εισήχθη χθες προς συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ ύποπτη διαδικασία παρέμβασης στο έργο του δικηγόρου



 και του βουλευτή και του δικηγόρου - βουλευτή», ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε πως «μια τέτοια ρύθμιση θεσπίζεται για να δώσουμε κύρος στο λειτούργημα του βουλευτή». Τόνισε, δε, πως «δεν πλήττεται το τεκμήριο της αθωότητας, εμείς το γεννήσαμε ως πολιτισμός και το δώσαμε στο εξωτερικό». Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου ο νέος Κώδικας Δικηγόρων να αφομοιώσει όλες τις παρατηρήσεις των επαγγελματιών του χώρου». Ο ίδιος εξήγησε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στο πλαίσιο «των μεταρρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση» και αναφερθείς στην κατάργηση της κατώτατης αμοιβής - ρύθμιση που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από τις δικηγορικές ενώσεις - εξήγησε ότι «η κατάργηση έχει ήδη θεσπιστεί με νόμους που ψηφίστηκαν το 2012 και τον Μάρτιο του 2013».
Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και εισάγεται στο τμήμα προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου