Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελέας για Άκη: Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίσει τις μίζες που πήρε



Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο, του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 συγκατηγορούμενών του πρότεινε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, στην υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Η εισαγγελέας ανέφερε οτι αποδείχτηκε πλήρως η ένοχη του πρώην υπουργού και οτι για αυτόν προέκυψαν συντριπτικές αποδείξεις.



«Πήρε τόσες μίζες» είπε «που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να τις υπολογίσει».

«Πήρε μίζες με βαλίτσες, με τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς από εταιρείες, άτομο σε άτομο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας στηλίτευσε επίσης την στάση του πρώην υπουργού κατά την διάρκεια της δίκης ο οποίος μίλησε για σκευωρία σε βάρος του, χαρακτηρίζοντας την (στάση του) προκλητική.

Μίλησε για αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για να καταλήξει «ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του».

Η κ. Αδειλινη πρότεινε την απαλλαγή μόνο δυο εκ των κατηγορουμένων, του δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου και του επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού» είπε η εισαγγελέας.

Η κα. Αδειλίνη ζήτησε επίσης να κηρυχθεί ένοχος ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, για τον οποίο είπε ότι «μετείχε στο σκληρό πυρήνα που διακίνησε το μαύρο πολιτικό χρήμα».

Σημείωσε πάντως ότι ο Νικόλαος Ζήγρας προέβη σε αποκαλύψεις για την υπόθεση και συνέδραμε τις δικαστικές αρχές.

Η κα. Αδειλίνη, ήταν καταδικαστική και για τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία είπε ότι «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος, καθώς έβρισκε τους κατάλληλους αχυρανθρώπους και διαχειριζόταν τα χρήματα των εξωχώριων εταιριών.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/241717/eisaggeleas-gia-aki-oute-o-idios-den-borouse-na-upologisei-tis-mizes-pou-pire-/#ixzz2eff6A7ah
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου