Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα προβλήματα στο ΙΚΑ


Φωτογραφία για Νέα προβλήματα στο ΙΚΑ

Προβληματική αποδεικνύεται -συμφωνα με πληροφορίες- η συγκέντρωση εσόδων για το ΙΚΑ από τη νέα ρύθμιση χρεών.

Βάσει των στοιχείων που έχουν στην διάθεση τους οι αρμόδιες υπήρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, τον Ιούλιο η νέα σε συνδυασμό με την παλιά ρύθμιση, απέφεραν από μόλις 22 εκατ ευρώ, όταν έναν χρόνο νωρίτερα, μόνο η παλιά ρύθμιση είχε αποφέρει 132 εκατ. ευρώ.





Οι αιτήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο της ρύθμισης 'ηταν περίπου 9.500 όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρισι ξεπέρασαν τις 40.000.

Τα συνολικά έσοδα του ΙΚΑ τον Αύγουστο ήταν 781 εκατ έναντι 824 εκατ. τον αντίστοιχο περσινό μήνα, δηλαδή μειωμένα κατά περίπου 43 εκατ. Ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα του ΙΚΑ υπολείπονται κατά πολύ των δαπανών του, καθώς μόνο για την καταβολή των συντάξεων, χρειάζεται περίπου 850.000.000 ευρώ το μήνα.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι για να καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει έρθει σε συμφωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την χορήγηση 150 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρόκειται να επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο την επομένη της καταβολής των συντάξεων μέσω της είσπραξης των ανάλογων εισφορών.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου