Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ‏

Εἰ δὲ τοὺς ἁμαρτάνοντας ἡμῶν αὐτῶν ἀφανιοῦμεν, ὁρᾶν χρὴ μὴ οὐδ’ ἕξομεν μεθ’ ὅτου τῶν βαρβάρων κρατήσομεν.
Εάν αφανίσουμε όλους εκείνους τους Έλληνες που θεωρούμε ότι σφάλλουν, δεν θα υπάρχει 
κανείς να αντιμετωπίσει τους βαρβάρους. Αγησίλαος

Αυτή η καταραμένη διχόνοια, μοιραίο ελάττωμα των Ελλήνων από τα αρχαία χρόνια, έχει φουντώσει σε ύψιστο βαθμό στις μέρες μας. Οι ιδεολογίες, τα κόμματα και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω δεν έχουν χωρίσει απλά τους Έλληνες αλλά τους έχουν φανατίσει τον έναν εναντίον του άλλου με πολλούς να ζητούν το αίμα του συνανθρώπου τους, όπως έδειξε η δολοφονία του άτυχου ράπερ καθώς και τόσα άλλα παραδείγματα από το παρελθόν αλλά και το παρόν.

Στις τηλεοράσεις, πέρα από τις τυποποιημένες δηλώσεις περί εθνικής συνεννόησης, δεν προβάλλεται καμία φωνή συμφιλίωσης παρά υπερτονίζονται οι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας.


Ένα είναι το σίγουρο: Οι εχθροί των Ελλήνων τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την κατάντια. Γνωρίζουν ότι οι Έλληνες διχασμένοι δεν αποτελούν κίνδυνο για τα όποια σχέδιά τους. Αντίθετα εν καιρώ αναταραχών περνούν τα μέτρα υποδούλωσης αφού οι πολίτες, παρασυρόμενοι από τα ΜΜΕ, «πλακώνονται» στους δρόμους είτε καταριούνται αλλήλους στο διαδίκτυο. Έτσι οδηγούνται στον θάνατο πολυάριθμοι συμπολίτες μας μέσω αυτοκτονιών και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα στην ζωή τους και μισούν τον άλλο που έχει διαφορετική άποψη, ειδικά όταν πρόκειται για τα ιδανικά του Ελληνισμού. Η καπήλευση τους από ιδεολογικοπολιτικά μαντριά «απαγορεύει» σε έναν απλό πολίτη να τα επικαλεστεί χωρίς να χαρακτηριστεί από την άλλη πλευρά ως εθνικιστής ή πολλές φορές φασίστας.

Η βίαια αντιπαράθεση επικεντρώνεται στο ποια ιδεολογία είναι η ορθότερη, ποιο ολοκληρωτικό καθεστώς είχε μεγαλύτερο όραμα και στο ποιος είναι σε θέση να πουλήσει μεγαλύτερο τσαμπουκά στην κοινωνία. Με μίσος κάποιοι επιθυμούν να βγάλουν το μάτι του διπλανού τους και έτσι παραδίπλα παρεισφρέουν πράκτορες ξένων συμφερόντων που αργά ή γρήγορα θα πάρουν εντολή από τα αφεντικά τους, δηλαδή τους παγκοσμιοποιητές, να οδηγήσουν την χώρα στο απόλυτο χάος, ώστε μετέπειτα να επιβληθεί η «τάξη». Αυτό επιδιώκεται και όποιος δεν το βλέπει είναι πέρα ως πέρα τυφλός.

Εν κατακλείδι, ενώ οι Έλληνες συγκρούονται, υπερασπιζόμενοι ο καθένας τον μικρόκοσμό του, οι «βάρβαροι» επικρατούν «βαρβαροποιώντας» την πατρίδα μας, στην οποία πρωτοστατούν κύμβαλα αλαλάζοντα δίχως σεβασμό για την διαφορετική άποψη. Το σωστότερο θα ήταν να γινόταν μια συζήτηση επί ίσοις όροις, όπου οι Έλληνες θα κατανοούσαν ότι έχουν περισσότερα που τους ενώνουν.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί υπό αυτές τις συνθήκες, οι οποίες θα «σπρώξουν» την χώρα στην ολοκληρωτική ανέχεια και σε μια μεγάλη περίοδο πραγματικής κρίσης. Είναι δυστυχώς αναπόφευκτο. Μόνο τότε θα καταλάβουν οι Έλληνες πως πρέπει να είναι πρωτίστως φιλέλληνες, όπως προέτρεπε ο μεγάλος Σπαρτιάτης Αγησίλαος.






ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου