Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Εφοπλιστές και πολιτικοί θα έχουν την ευκαιρία να «ξεπλένουν» χρήμα;

Εφοπλιστές και πολιτικοί θα έχουν την ευκαιρία να «ξεπλένουν» χρήμα;
Με φωτογραφική τροπολογία απαλλάσσουν από το πόθεν έσχες όλους όσοι αγοράζουν μετοχές εφοπλιστών, ακόμη και αν είναι πολιτικοί εκμεταλλευόμενοι την παρούσα ανωμαλία.

Δεν έφταναν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές κάποιων Eλλήνων εφοπλιστών με τις «πλάτες» της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια, όταν ο ελληνικός λαός στενάζει από τα μέτρα των διαδοχικών μνημονίων, τώρα με φωτογραφική τροπολογία απαλλάσσονται άτομα με παρεμφερή δραστηριότητα και από δήλωση πόθεν έσχες.
Ναι καλά ακούσατε!
Εν μέσω των ταραχών μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι εφοπλιστές εξομοιώνονται με τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι σε δήλωση πόθεν έσχες.
Εάν αυτό ακούγεται εξοργιστικό, πού να δείτε και την συνέχεια...

Όλοι οι κρατικοί λειτουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ εξομοιώνονται με τους ...εφοπλιστές, απαλλασσόμενοι και αυτοί από το Πόθεν Έσχες για τυχόν ναυτιλιακές μετοχές! Αυτή τη μαύρη νύχτα για την πατρίδα, εν μέσω χάους, η «Χρυσή Αυγή» «κάνει» ένα σπουδαίο δώρο και σε κάποιους εφοπλιστές, «βαρόνους» των ΜΜΕ, δημοσιογράφους, αλλά και πολιτικούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να κρύψουν ό, τι χρήμα έχουν απολάβει χωρίς να το έχουν δηλώσει, στη μόνιμη σφηκοφωλιά φοροαποφυγής.
Πιο συγκεκριμένα η διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή απαλλάσσει τους υπόχρεους σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της υποχρέωσης να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόχρεοι για δήλωση «πόθεν έσχες», είναι ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, οι δήμαρχοι, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι μέτοχοι των εταιρειών μέσων ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι.
Η διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου