Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Κανένα μάθημα δεν πήραν, κανένα μήνυμα δεν πρόκειται να επεξεργαστεί το κούφιο τους κρανίο."


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, γεννιούνται και εξελίσσονται μορφώματα και πρακτικές που απειλούν την Δημοκρατία,και κατ΄επέκταση ολόκληρη την κοινωνία.
Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να περνά από την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση κατ΄αρχήν. 
Δεν μπορεί να παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου , η ίδια του η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ,και να απορούμε πως εφανίζεται και φουντώνει το φαινόμενο της βίας και του φασισμού.
Από τη μία οι φασίστες που χρησιμοποιούν τη λεκτική, τη σωματική και κάθε άλλου είδους βία για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν τη θέλησή τους, δε σέβονται τίποτε και είναι ικανοί για το έγκλημα.
Aπό την άλλη στέκονται οι άλλοι, που κρατούν σε γενικές γραμμές τα προσχήματα της νομιμότητας, του πολιτισμού στο διάλογο, του σεβασμού στις επιταγές του Συντάγματος, στην ανθρώπινη ζωή, στη βούληση της πλειοψηφίας.
Θεωρείται ’’δημοκράτης’’ , αυτός που παραπλανά τον Ελληνικό λαό υποσχόμενος οτι ”λεφτά υπάρχουν”; 

Γιατί θεωρείται Συνταγματικά συνεπής αυτός που περνά Νόμους για να παραγράφει προκαταβολικά τη δίωξη των αδικημάτων που θα διαπράξει; Γιατί θεωρείται νομοταγής αυτός που χάνει, κρύβει, ξεχνά τη λίστα Λαγκάρντ και δεν εφαρμόζει τις προβλεπόμενες κυρώσεις ενάντια στους φοροφυγάδες που εγκληματούν; 
Ειναι εμφανές οτι οι τάχα ”Συνταγματικά συνεπείς”, τις περισσότερες φορές δεν είναι παρά υποκρινόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι, που τηρούν κάποια κοινώς -μεταξύ τους- αποδεκτά κατ΄ελάχιστον προσχήματα, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. 
Αυτό που τους διαχωρίζει από τη Χ.Α, είναι το οτι ετούτοι διαθέτουν την ευφυϊα, την εξουσία και τη δυνατότητα, να ασκούν την απαιτούμενη για την επιδίωξη των σκοπών τους ”βία”, χωρίς να απαιτείται κόκκινο αίμα. 
Οι Νόμοι, τα μνημόνια, η πιστή εκτέλεση των δολοφονικών επιταγών των τοκογλύφων-δανειστών, ‘’σκοτώνουν’’ κάθε μέρα χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς ν’ ακούγεται ο ήχος από το μυδράλιο.
Η Χ.Α, είναι το τέκνο της υποκρισίας, της διαφθοράς, της έλλειψης παιδείας, ηθικής και καλλιέργειας ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, με πρώτους πρώτους φυσικά όλους αυτούς τους επικίνδυνα ατάλαντους και απελπιστικά ανίκανους, που παριστάνουν τους φωτισμένους αρχηγούς του κοπαδιού. 
Τώρα τους ξέφυγε η κατάσταση εντελώς και τρέχουν και παραλογίζονται και κοροϊδεύουν, γι ακόμα μία φορά.
Δυστυχώς.


* Ο Κώστας Παντελάκης είναι πολιτευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου