Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ:Πρέπει να συνεργαστούμε

ΠΑΣΟΚ:Πρέπει να συνεργαστούμε
ΠΑΣΟΚ:Πρέπει να συνεργαστούμε



«Τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις του Συνταγματικού τόξου οφείλουν να κατανοήσουν καλά την κατάσταση που δημιουργείται και να συνεργαστούν προκειμένου να μην επικρατήσουν οι λογικές της βίας των νεοναζιστών», τονίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπισης της βίας και του φασισμού.

«Είναι υπαρκτές και σεβαστές οι πολιτικές μας διαφορές. Όμως για να ενεργοποιηθούν οι δημοκρατικοί πολίτες, για να σταματήσει να δηλητηριάζεται η κοινωνική μας ζωή, χρειάζεται να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στον φασισμό και να περιφρουρήσουμε την δημοκρατική ομαλότητα», επισημαίνουν, «είναι άλλο πράγμα η ναζιστική επιλογή, η επιλογή της βίας και η λειτουργία μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα κόμματος και άλλο ένας πολιτικός λόγος που με μικροκομματικά κριτήρια καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης και του κοινωνικού και πολίτικου μίσους».



«Όποιος όμως καλλιεργεί τη ρητορική του διχασμού θα βρει το πρόβλημα μπροστά του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ. «Και δεν είναι ούτε ριζοσπάστης ούτε ασυμβίβαστος, όποιος καλλιεργεί την ένταση και το μίσος. Μόνο κινδύνους δημιουργεί για την κοινωνία και τους πολίτες.Και εν τέλει με την οξύτητα και τον διχασμό κανείς δεν θα «κερδίσει» – εκτός από τους επικίνδυνους ακραίους - και η προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες για να βγάλουν την χώρα από την κρίση και να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον, θα αποδυναμώνεται», υπογραμμίζουν.

Οι ίδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι η κρίση και οι συνέπειές της, δημιουργούν οργή και αγανάκτηση στους πολίτες, ωστόσο, αυτό « δεν δικαιώνουν σε καμία περίπτωση  την αναβίωση του ναζισμού και τις πράξεις βίας γιατί έτσι απειλείται η κοινωνική ειρήνη και συνοχή».

«Όταν λοιπόν πάνω σ’ αυτά οικοδομούνται πολιτικές έντασης από κόμματα που προσδοκούν να εισπράξουν οφέλη, όταν εκτοξεύονται με άφρονα τρόπο λέξεις όπως «προδότες», «κρεμάλες», «δοσίλογοι» και «χούντα» ωφελούνται μόνο οι ακραίες φωνές και ανοίγει  ο Ασκός  του Αιόλου απειλώντας με ανεξέλεγκτες καταστάσεις», τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ, και υπενθυμίζουν ότι «το «αυγό του φιδιού» της Χρυσής Αυγής εκκολάφτηκε από το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων, και στις διάφορες «επιθέσεις» ακραίων στοιχείων που πεισματικά ορισμένα κόμματα αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και όταν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές». Παραπέμπουν, μάλιστα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου, όπως λένε, η κρίση δημιούργησε ανάλογα με την Ελλάδα προβλήματα στην κοινωνία, όμως δεν αναπτύχθηκαν φασιστικά κινήματα. «γιατί οι πολιτικές δυνάμεις εκεί, ακόμα και οι αντιπολιτευόμενες λειτούργησαν με κοινή λογική και με συγκροτημένη διεκδικητική στάση χωρίς ακρότητες».

Το ΠΑΣΟΚ, όπως λένε, στην Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δύναμη ευθύνης και λογικής και θα συνεχίσει να κρατά ανοικτό το μέτωπο απέναντι στην βία και τον φασισμό, επιδιώκοντας να ενώσει τους Έλληνες, ενώ αναφέρονται στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει εδώ και περίπου έναν χρόνο, μέσω και του ίδιου του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ζητήσαμε και ζητάμε από την Δικαιοσύνη  να εφαρμόσει τους Νόμους, για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν ήδη τελεστεί. Περιμένουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όλα τα αρμόδια εισαγγελικά και δικαστικά όργανα να κάνουν αυτό που πρέπει με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Αλλά όπως είπε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρειάζεται και τροποποίηση επί το αυστηρότερο κρίσιμων διατάξεων της ποινικής νομοθεσίας, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι βιαιότητες  και οι ακρότητες της Χρυσής Αυγής, για να αντιμετωπισθεί αυτή ως εγκληματική οργάνωση».

Φυσικά χρειάζεται, σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ, «να ληφθούν και όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην παρατηρούνται «ολιγωρίες» αστυνομικών οργάνων απέναντι σε επικαλούμενες εγκληματικές ή βίαιες ενέργειες. Οι πολιτικές οδηγίες του Υπουργείου δημόσιας τάξης πρέπει να εκτελούνται».

 Το ΠΑΣΟΚ πάντα τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στην «Χρυσή Αυγή» και ότι  αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται  ως εγκληματική οργάνωση. Είναι σημαντικό ότι τώρα η θέση αυτή υιοθετήθηκε ως θέση της κυβέρνησης με το έγγραφο και τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός δημόσιας τάξης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Το ΠΑΣΟΚ τέλος επαναλαμβάνει ότι «πρέπει να προχωρήσει χωρίς επιφυλάξεις και αναστολές η συγκρότηση του χώρου της ευρύτερης κεντροαριστεράς, της παράταξης της Δημοκρατίας, της νηφαλιότητας και της ευθύνης που θα εγγυηθεί ότι δεν θα επικρατήσουν επικίνδυνες και διχαστικές καταστάσεις στο δημόσιο βίο, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες».



enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου