Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ‏....!

 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αφορμή να ξεκινήσω να γράφω σειρά άρθρων μου με τον τίτλο «Ανθολόγιο», ήταν τα όσα είχε πει ο σημερινός Πρωθυπουργός της πατρίδος μας, Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, από του βήματος της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το 2011, καταγγέλλοντας την μνημονιακή πολιτική του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υποσχόμενος στον Ελληνικό λαό, «λαγούς με πετραχήλια», τα οποία στην πορεία έγιναν «φρούδες» ελπίδες!



Σε εκείνη λοιπόν, την 76η ΔΕΘ, ο πολιτικός ολετήρας της Ελλάδος μας Γ.Παπανδρέου, είχε αποφύγει επιμελώς να τοποθετηθεί στην μη αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας της χώρας μας και του ενεργειακού μας πλούτου. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δήλωνε πομπωδώς: «Η Ελλάδα σήμερα έχει τεράστιες δυνατότητες και πλούτο. Αλλά δυνατότητες ανεκμετάλλευτες. Και πλούτο αναξιοποίητο μέχρι σήμερα. Δεν είναι η Ελλάδα “Ψωροκώσταινα”! Κι εμείς οι Έλληνες μπορούμε! Τέρμα τα συμπλέγματα μοιρολατρίας. Μόνο η αξία της γνωστής δημόσιας περιουσίας μας είναι όση περίπου με το συνολικό μας χρέος! Δεν θα είχαμε πρόβλημα αν αξιοποιούσαμε ακόμα και μέρος από τον πλούτο μας. Λέω να τον αξιοποιήσουμε, όχι να τον ξεπουλήσουμε! Γιατί αν τον ξεπουλήσουμε τώρα, κοψοχρονιά, δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση. Και δεν θα μας έχει μείνει τίποτε μετά για να στηριχτούμε πάνω του…».
Από τότε πέρασαν μόλις δυο χρόνια και ο Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και συγκυβερνά μαζί με εκείνους που κατηγορούσε πως «έβαλαν» την Ελλάδα στην περιπέτεια των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Προσυπέγραψε δηλαδή εκ των υστέρων, «τη λάθος πολιτική» του ΠΑΣΟΚ και «συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις», ζητήματα που μετά βδελυγμίας τότε διακήρυττε πως δεν θα αποδεχτεί και δεν θα υπηρετήσει. 

Αυτός ο πολιτικός απατεώνας, σήμερα αυτοδιαψεύδεται και αυτοαναιρείται, όταν ξεπουλάει κοψοχρονιά την δημόσια περιουσία μας, προκειμένου να γίνεται αρεστός στους τοκογλύφους δανειστές μας, οι οποίοι ρουφούν το αίμα του Ελληνικού λαού! Και είναι ξεπούλημα και όχι αξιοποίηση, επί παραδείγματι η «αποκρατικοποίηση» του ΟΠΑΠ, από τη στιγμή που η κάθε μετοχή του το 2009 είχε αξία 26 ευρώ και ξεπουλήθηκε προ εβδομάδων αντί 6,5 ευρώ! Είναι προδοσία, η υπαγωγή της χώρας, από την 1η Ιουλίου 2013, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος είναι ένα Ίδρυμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που αντικαθιστά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF), και διαχειρίζεται τα οικονομικά μιας χώρας της ευρωζώνης, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα χρέη της. Και βέβαια ο ΕΜΣ έχει έδρα το Λουξεμβούργο. 

Είναι δηλαδή, ο προπομπός για την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας μας από το ΤΑΙΠΕΔ στον συγκεκριμένο οργανισμό, παρ΄ότι προς το παρόν η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά αποκρούει αυτό το ενδεχόμενο. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η ενδοτική στάση της «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ» είναι απόλυτα αντίθετη με το άρθρο 1 του Συντάγματος, περί Λαϊκής Κυριαρχίας. Αυτός ο πολιτικός αγύρτης, λαοπλάνος και ψεύτης, Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί και διατηρεί το χαράτσι ακίνητης περιουσίας δια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και το οποίο εξαγγέλθηκε σε εκείνη την 76η ΔΕΘ από τον Γ.Παπανδρέου και υλοποιήθηκε από τον σημερινό Αντιπρόεδρο της προδοτικής-μνημονιακής κυβέρνησής του, Ευάγγελο Βενιζέλο. Να σημειωθεί δε, πως αυτό το «τέλος» θα είχε διετή διάρκεια και ο Αντώνης Σαμαράς που είχε εξαγγείλει πως θα το καταργήσει, το μονιμοποίησε εις βάρος του δύσμοιρου Ελληνικού λαού.

Επιπλέον, ο Γ.Παπανδρέου σ΄εκείνη την 76η ΔΕΘ είχε επιμελώς αποφύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στην χάραξη της ΑΟΖ και στην ύψιστης σημασίας γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος. Ζητήματα που ο κ.Σαμαράς τα είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. Έτσι, ξαπολούσε τις παρακάτω «πατριωτικές» κορώνες:«Η θέση της Ελλάδος βρίσκεται στο μεταίχμιο θαλασσών και ηπείρων. 


Μαζί με την Κύπρο, μοναδική “γέφυρα” Ευρώπης-Μέσης Ανατολής. Και μοναδική “πύλη” και της Κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας προς νότο. Κρίσιμο πέρασμα χερσαίων και θαλάσσιων ενεργειακών αγωγών, σημερινών και μελλοντικών. Πόσο έχουμε εκμεταλλευτεί αυτή τη θέση μας; Ελάχιστα! Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου και σε αυτό: Πρώτον, γιατί προσπάθησε να ακυρώσει την πολιτική των αγωγών που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Δεύτερον, δεν ανακήρυξε την ΑΟΖ, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδος. Ώστε να προχωρήσει μετά στην οριοθέτησή της με άλλες χώρες, να κατοχυρώσει τα θαλάσσια συμφέροντά της και να αρχίζει να τα εκμεταλλεύεται. Η Κύπρος – η μικρή Κύπρος – τα έκανε όλα αυτά, εμείς;»

Εμείς κ.Σαμαρά, δηλαδή εσείς, μετά από 15 μήνες που είσαστε Πρωθυπουργός τι κάνατε για όσα τότε καταγγείλατε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για τα οποία δεσμευτήκατε να πράξετε;

- Αποδεχτήκατε την προδοτική ακύρωση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δυο πολύ μεγάλων ενεργειακών έργων: α) της κατασκευής διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και β) του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου SouthStreem που θα διερχόταν μέσω Βουλγαρίας στην Μακεδονία και την Ήπειρο και ο οποίος θα κατέληγε στην Ιταλία. 


Ο SouthStreem θα ολοκληρωνόταν το 2014 και θα παρείχε 10 δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο. Η εκμετάλλευση δε, θα ανήκε κατά 50% στην δική μας ΔΕΣΦΑ και στην ρωσική Gazprom (την τότε εξαγγελία της αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ, στήριξε και η Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη). Ναι κ. Σαμαρά θα ήμασταν ως χώρα, συνέταιροι με την ρωσική Gazprom. 

Τα δυο αυτά έργα εκτός από το ότι ήταν μια πολύ καλή εμπορική συμφωνία, ήταν ταυτόχρονα και άριστη γεωστρατηγική απόφαση, και θα μας οδηγούσε στην απεμπλοκή μας από το προδοτικό δόγμα του «ανήκουμε εις την Δύση». Αντί αυτού όμως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μειοδοτικές κυβερνήσεις των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, μετέτρεψαν την συνεταιρική αυτή σχέση, σε σχέση πωλητή και αγοραστή μεταξύ ΔΕΣΦΑ και Gazprom. 

Έτσι, η ρωσική Gazprom μετά την ακύρωση της πολύ συμφέρουσας για την πατρίδα μας συμφωνίας του SouthStreem, κατέθεσε προσφορά αγοράς της ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο απόφασης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μας, από το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή, άλλωστε, ήταν δέσμευσή σας στο πλαίσιο υποταγής σας στα μνημόνια που κάποτε αποκηρύσσατε και δεσμευόσασταν πως θα καταργήσετε. 

Όμως, με εντολή των Δυτικών αφεντικών σας, τορπιλίσατε και την πώληση της ΔΕΣΦΑ στους Ρώσους, δημιουργώντας νέο διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία. Έτσι, τελικά την ξεπουλήσατε έναντι πινακίου φακής στη Socar των Αζέρων, καθιστώντας την Τουρκία ενεργειακό μας εταίρο! Κατ΄αυτόν τον τρόπο, κ.Σαμαρά δεν αξιοποιήσατε την δημόσια περιουσία, αλλά την ξεπουλήσατε!

- Επί 15 μήνες που είσαστε Πρωθυπουργός δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε για την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδος μας, κίνηση που θα μας κατοχύρωνε τον ενεργειακό μας πλούτο, που κατά την τότε δήλωσή σας: «Αλλά υπάρχουν δυνατότητες ανεκμετάλλευτες. Και πλούτος αναξιοποίητος μέχρι σήμερα».

- Θεωρούσατε τότε, πρότυπο την «μικρή Κύπρο». Γι΄αυτό «κατορθώσατε» να την διαλύσετε στο Eurogroup του Μαρτίου 2013, όταν δεν θέσατε βέτο στην παράφρονα απόφαση των «εταίρων» μας για το «κούρεμα» όλων των Κυπριακών καταθέσεων και όταν δεν είχατε plan B, στο σύσσωμο περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής, που ακολούθησε της πρώτης απόφασης των «εταίρων» μας! 


Ή όπως διατύπωσε στη συνέχεια ο σημερινός υπουργός σας, Άδωνις Γεωργιάδης: «αποτέλεσμα αυτού είναι η Γερμανία να τιμωρήσει την Κύπρο για να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν και την οδήγησε στην δεύτερη απόφαση του Eurogroup».

Κλείνοντας, Πρωθυπουργέ της τρόικα, της αποικίας χρέους, φερέφωνο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της νεοναζιστικής Γερμανίας, θα μεταχειριστώ δικά σου λόγια από εκείνη την 76η ΔΕΘ: «Με ρώτησαν δυο νέα παιδιά: Πρόεδρε, το δικό σου όνειρο για μας ποιο είναι; Τους απαντώ απόψε: Το όνειρό μου έχει να κάνει με την Ελευθερία μας. Σε 10 χρόνια, θα μας πάει ο χρόνος στο 2021. Και τότε θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Ελευθερίας μας. Τα 200 χρόνια από το δικό μας ΄21, το 1821 του Έθνους και της καρδιάς μας. Το ΄21 που τότε ύψωσε τη μικρή Ελλάδα σε άπιαστα επίπεδα δόξας και παγκόσμιου θαυμασμού».

Σήμερα τι θα τους απαντούσες κ.Σαμαρά; Πως χρειάστηκαν μόνο 15 μήνες για να παραχωρήσεις την Εθνική κυριαρχία της πατρίδος μας; Πως ο Ελληνικός λαός θα αγωνιστεί εκ νέου για την Ελευθερία του. Είναι ωφέλιμο να γνωρίζεις πάντως, πως ο λαός μας γνωρίζει τους Προδότες, αφυπνίζεται και εκδικείται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου